Claudiu Zamfir

Tranzacție în IT-ul românesc: 2 milioane de euro pentru 25% dintr-o firmă

Thumbnail

Grupul IT Bittnet, din București, urmează să preia 25% din acțiunile unei firme românești de dezvoltare de produse software, tranzacție care se ridică la valoarea de 2 milioane de dolari, în bani și acțiuni.

Achiziția pachetului de acțiuni din firma Softbinator Technologies SA va fi supusă aprobării Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor Bittnet, ce va avea loc în noiembrie 2020.

Softbinator Technologies SA este o firmă de product development, specializată în designul, dezvoltarea și lansarea pe piață de produse software. Domeniile sale de dezvoltare sunt fintech, edtech, healthtech, e-commerce, IoT, RPA, inteligență artificială/robotică și blockchain. Firma are 80 de ingineri software în două centre, în București și Constanța.

Printre planurile de dezvoltare ale Softbinator Technologies se află identificarea de noi oportunități de creștere prin dezvoltare de produs și prin investiții tehnologice în companii inovatoare. Principalele piețe vizate, unde Softbinator Technologies își propune să-și aducă aportul în produse inovative, sunt SUA, Israel și Japonia.

Pe anul 2020, firma estimează că va atinge o cifră de afaceri de 3 milioane de dolari. În 2019, Softbinator Technologies a obținut o cifră de afaceri de aproape 1,5 milioane de dolari și profit de 538.000 de dolari.

Conform datelor colectate de Termene.ro, acționarii Softbinator Technologies sunt:

  • Daniel Ilinca, director general și fondator -73%
  • Simple Capital (deținut de Andrei Pitiș) - 10%
  • Andrei Pitiș, președinte - 5%
  • Marius Dumitru Băișan - 5%
  • Marius Alexandru Dianu - 5%
  • Corina Andreea Marian-Popa- 2%.

Cel mai noi acțonar, Andrei Pitiș, care s-a alăturat Softbinator Technologies în urmă cu două luni, este unul dintre cei mai respectați antreprenori tech din România. El a fondat startup-ul Vector Watch, cooptându-l în echipă, ca CEO, pe Joe Santana, fost CEO și președinte al Timex. În 2017, Vector Watch a fost cumpărat de compania americană de ceasuri și brățări inteligente Fitbit, pentru 15 milioane de dolari.

De partea cealaltă, Bittnet spune că, prin decizia de a intra în acționariatul Softbinator Technologies SA, vizează deschiderea unei noi arii de servicii - software development și abordarea pieței Nord-Americane cu proiecte comune. 

Bittnet a fost fondată în 2007 la București, de către frații Mihai și Cristian Logofătu, ca o companie de training și soluții IT în România și în străinătate. Astăzi, grupul Bittnet cuprinde: Bittnet Training, Dendrio, ELIAN Solutions și Equatorial Gaming.

Parallax

Vizualizari
3373
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri