Denisa Crăciun

De la tenis la business. Top 10 startup-uri în care a investit Serena Williams

Serena-Williams-Dreamstime

Serena Williams s-a retras recent din tenisul profesionist însă, pe lângă performanțele sale sportive, americanca are rezultate remarcabile și în lumea business-ului: de-a lungul timpului a investit, prin fondul său de capital de risc Serena Ventures, fondat în 2014 la Washington, în aproape 60 de startup-uri.

Serena Ventures, firma de capital de risc a fostei tenismene, a strâns anul acesta în martie 111 milioane dolari pentru a continua să investească în startup-uri, potrivit The New York Times.  

StartupCafe.ro a consultat lista startup-urilor în care a investit Serena Williams până în prezent și a selectat 10 dintre ele, pe care ți le prezintă.

TOP 10 startup-uri în care a investit Serena Williams: O platformă crypto, o sală de fitness inteligentă sau hrană premium pentru animale

  1. Infinite Objects – fondată în 2018, firma se ocupă cu „printarea” imaginilor video, pe care le vinde sub formă de fotografii. Clienții încarcă un videoclip pe platforma Infinite Objects, selectează secundele pe care ar vrea să le păstreze ca amintire, firma printează cadrele respective și apoi creează un tablou live, un gadget personalizat. Deseori, astfel de produse sunt achiziționate de colecționarii de NFT-uri.
  2. Lolli – fondat în 2018 la New York, startup-ul a creat o aplicație tip portofel crypto de recompense în bitcoin pentru cei care fac cumpărături online. Lolli are peste 1.000 de branduri partenere și primește de la acestea un procent din fiecare vânzare online. La final, firma împarte o parte din procent cu utilizatorii portofelului digital Lolli.
  3. Every Mother – fondat în 2018, startup-ul a lansat o platformă care ajută femeile să aibă grijă de corpul lor. Platforma oferă un program cu exerciții speciale pentru mușchii sensibil, care pot fi făcute în mai puțin de 30 de minute. Exercițiile pot fi efectuate în funcție de situația fiecărei femei: perioada de dinainte sau după naștere, intervenții chirurgicale, incontinență, durere pelvină etc.
  4. Ollie – fondat în 2016 în Reno, Nevada, SUA, este un startup de hrană pentru animale. Este vorba despre mâncare premium, sănătoasă, pentru câini, pe care o livrează la ușa stâpânilor. Firma utilizează o tehnologie proprie pentru a crea rețete personalizate de mâncare.
  5. CoinTracker – fondat în 2017 în San Francisco, California, SUA, este un tracker care sincronizează automat tranzacțiile crypto într-un singur loc și îi ajută pe utilizatori să fie la curent cu regulile fiscale.
  6. Noom – fondat în 2008 la New York, SUA. Compania se laudă că a creat o platformă care combină psihologia cu tehnologia și ajută utilizatorii să își întrețină sănătatea și bunăstarea. Noom vrea să se orienteze către oamenii cu probleme cronice și non-cronice, precum stres, anxietate, hipertensiune, diabet.
  7. Tonal – o sală de sport smart care folosește inteligența artificială. Fondat în 2015 la San Francisco, California, SUA, Tonal a creat un echipament de fitness instalat în pereți, pe care oamenii îl pot folosi mai ușor. Tonal oferă exerciții fizice personalizate.
  8. FlockJay – startup american fondat în 2018. Conectează startup-urile cu profesioniștii din vânzări și susține că educă persoanele care își caută un loc de muncă, prin învățarea la distanță. FlockJay pune la dispoziție instruire și asistență la cerere, pentru locuri de muncă în tehnologie.
  9. The Wing – fondat la New York, SUA, în 2015, a creat un spațiu de co-working special amenajat pentru femei.
  10. ALT – startup american fondat în 2020. A lansat o platformă care permite oamenilor să vândă și să cumpere cărți de joc cu sportivi.  

Despre investițiile Serenei Williams am mai scris pe StartupCafe.ro. Spre exemplu, în 2019 scriam că sportiva a devenit acționar la Bumble, o aplicație de relații supranumită „Tinder-ul feminist”, populară acum și în România.

Starul american în vârstă de 40 de ani, câștigătoare a 23 de Grand Slamuri, are o avere estimată la 260 milioane de dolari, conform Forbes.

Serena Williams este căsătorită cu Alexis Ohanian, co-fondatorul rețelei sociale și agregatorului de știri Reddit.

Parallax

Vizualizari
2098
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri