Denisa Crăciun

Un tânăr român a primit finanțare de la Y Combinator pentru platforma sa de educație

Codrut Lemeni

Un tânăr antreprenor român a obținut o finanțare de 500.000 de dolari din partea acceleratorului american de afaceri Y Combinator, pentru a-și dezvolta platforma de educație lansată în 2024.

Codruț Lemeni, un tânăr de 24 de ani, a obținut în martie 2024 finanțare din partea Y Combinator, un program prestigios din Silicon Valley care a lansat giganți tehnologici precum Airbnb, Reddit și Dropbox, conform unui comunicat transmis, marți, StartupCafe.ro.

Finanțarea va fi folosită pentru dezvoltarea platformei Educato AI, care oferă elevilor de liceu pregătire gratuită și interactivă pentru examene, în special pentru Bacalaureat.

Platforma a fost lansată în aprilie anul acesta de Codruț Lemeni alături de Felix Gabler și Pierre-Louis Monnot. Educato AI susține că a înregistrat peste 800 de elevi de liceu în faza beta de la lansare, iar din această săptămână platforma permite și accesul general.

În 2020 Codruț a lansat împreună cu Mihai Pîrvuleț, pe care l-a cunoscut în liceu, la un concurs de robotică, „VreauLa”, o platformă pentru elevii care vor să se pregătească pentru admiterea la facultate. Cei doi au acordat și un interviu pentru StartupCafe.ro în 2021.

„În momentul de față, cu siguranță poți să ai acces la informații despre cam toate facultățile din România. Mai mult decât atât, poți să intri în grupuri pe Facebook sau Reddit unde sunt comunități ale facultăților și să pui întrebări despre ce și cum se învață la facultățile respective.În schimb, eu consider că este problema cea mai mare este la decizia de a alege ceea ce îți place cu adevărat să faci. Sunt din ce în ce mai puțini elevi care își aleg domeniul pe care vor să-l urmeze pe baza pasiunii, deoarece nu există destulă explorare a pasiunilor în sistemul școlar primar și gimnazial, iar specializările la liceu sunt mult mai generale decât ar trebui să fie”, spunea Codruț Lemeni în 2021 pentru StartupCafe.ro.

Pentru această platformă, care a ajutat peste 25.000 de elevi să se pregătească gratuit pentru admiterea la universitate, Codruț a primit premiul Forbes 30 sub 30. De atunci, a lucrat împreună cu cofondatorii Educato AI, Felix Gabler și Pierre-Louis Monnot, la compania americană de tehnologie Palantir, se mai arată în comunicatul transmis marți.

Amintim că de experiența Y Combinator au beneficiat și alți antreprenori români. Spre exemplu, în anul 2014, Two Tap, startup fondat de Radu Spineanu și Răzvan Roman, a făcut parte dintr-un program YC. Two Tap a realizat un serviciu de susținere a afacerilor din comerțul online, în principal pe dispozitivele mobile. În 2018, la YC a fost admisă și echipa românească Emojer, potrivit TechCrunch. Emojer, lansată de Raluca Apostol, Bogdan Apostol și Adrian Pironescu, oferă posibilitatea de a transforma o fotografie reală într-un emoji animat, pe mobil.

Ce face Educato AI

„Am lansat Educato AI într-un moment în care elevii au nevoie de resurse complete și accesibile pentru a excela în studiile lor. Misiunea noastră este să sprijinim elevii de liceu oferindu-le instrumente educaționale de top la un preț accesibil”, a declarat Codruț Lemeni, CEO și  cofondator al Educato AI.

Utilizatorii înregistrați pot accesa peste 2.000 de întrebări unice pentru materii precum Literatura Română, Matematică, Fizică și Istorie. Feedbackul este instantaneu, susține startup-ul.

În prezent echipa Educato este în căutare de voluntari pentru a crește conținutul platformei și pentru alte materii precum Logică, Filozofie, Chimie și Biologie. 

De asemenea, platforma le permite elevilor să participe la simulări cronometrate ale examenului de Bacalaureat, ei având unde se pot compara cu colegii lor. Alte 1.000 de seturi de exerciții, acum în faza de verificare, vor fi adăugate în săptămânile următoare. Aceste exerciții se bazează pe formatele examenelor de bacalaureat din anii anteriori.

Deși platforma și toate întrebările sunt gratuite pentru elevi, Educato AI a dezvoltat, de asemenea, un evaluator AI pentru eseuri pentru care accesul costa 15 lei pe săptămână.

Acest instrument avansat oferă feedback instantaneu și detaliat asupra eseurilor elevilor, asigurându-se că toți elevii primesc îndrumări de înaltă calitate, chiar dacă nu își pot permite un profesor privat. Evaluatorul AI pentru eseuri analizează structura, gramatica, coerența și argumentarea, ajutându-i pe elevi să-și îmbunătățească abilitățile de scriere și să se pregătească eficient pentru componentele de eseu ale examenelor lor.

Parallax

Vizualizari
3855
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri