Denisa Crăciun

Un startup care dezvoltă transport de tip Hyperloop, co-fondat de un român, vrea să atragă 500.000 EUR finanțare

Swisspod

Un startup elvețiano-american, co-fondat de un român, care susține că dezvoltă un sistem de transport terestru de mare viteză, vrea să obțină 500.000 EUR finanțare pe SeedBlink, platformă de investiții pentru startup-uri europene, potrivit unui comunicat transmis, joi, StartupCafe.ro. 

Startup-ul Swisspod Technologies a fost lansat în 2019 de românul Denis Tudor (foto), care este și CEO-ul firmei, și Cyril Dénéréaz (CTO), doi câștigători ai competițiilor SpaceX Hyperloop Pod Competition.

În urma unei conversații cu Elon Musk, co-fondator și CEO al SpaceX, cei doi tineri ingineri au decis că vor să construiască soluția Hyperloop, despre care susțin că este „de foarte mare viteză, cu o amprentă de carbon neutră, pentru pasageri și mărfuri”.

Acum, odată cu listarea pe SeedBlink, startup-ul vizează o rundă totală de 1,1 milioane EUR. Swisspod a atras deja ca investitori Seldor Capital, firmă de capital de risc care finanțează startup-uri din industria tehnologiilor spațiale și Robert Karsunky - Head of Pharma la Novartis Latin America & Canada.

Campania de finanțare participativă bazată pe investiții în capital (equity crowdfunding) începe joi, 24 noiembrie. Swisspod vrea să utilizeze finanțarea obținută pentru cercetare și dezvoltare, validarea producției timpurii și lansarea comercială.

„Arhitectura sistemului nostru reduce costurile sistemului feroviar cu un ordin de mărime și face ca proiectul să fie fezabil din punct de vedere economic. Pe termen lung, ne concentrăm pe implementarea strategiei noastre de comercializare și pe intrarea pe noi piețe. În prezent, ne concentrăm pe dezvoltarea SWIPT, platforma noastră Hyperloop pentru transportul de marfă, și pe demonstrarea viabilității produsului pentru implementarea pe piață. Următorii pași vor include identificarea unei rute pilot pentru soluția noastră Hyperloop, atragerea interesului privat și politic pentru construirea acesteia și stabilirea de parteneriate cu early adopters de pe piața logistică”, a declarat Denis Tudor, CEO al Swisspod.

Startup-ul susține că beneficiază de sprijin din partea unor furnizori importanți de servicii logistice din Germania, Belgia și Elveția.

Totodată, spune că este susținută de instituții federale, regionale și academice elvețiene și de autorități europene și internaționale din domeniu. 

Swisspod mai transmite că beneficiază totodată de sprijinul guvernului elvețian, care a acordat firmei două granturi în mai puțin de un an, prin intermediul programelor de finanțare Innosuisse.

Parallax

Vizualizari
766
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
sancho
sanchi
pai... n-a ajuns vestea la ei ca nu-i fezabil hyperloop?

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri