Raluca Abrihan

Fond de investiţii clujean finanţează o firmă elveţiană premiată de Elon Musk

Thumbnail

Fondul de investiţii Something Big, înfiinţat recent la Cluj sub conducerea antreprenorului Alex Rus, îşi începe activitatea investind în compania elveţiană de Hyperloop Swisspod, care a fost premiat de Elon Musk, fondatorul SpaceX, în cadrul unei competiţii pentru dezvoltarea tehnologiei Hyperloop.

Swisspod Technologies este un startup din Elveţia care vrea să transforme transportul de tip Hyperloop în realitate.

"Credem că viitorul transportului aparţine tehnologiei Hyperloop, iar ceea ce a realizat Denis Tudor prin Swisspod într-un timp atât de scurt nu putea să ne lase impasibili. Premiile câştigate, dar şi modul în care a reuşit să formeze o echipă incredibilă de ingineri, ne-au convins că trebuie să fim parteneri", a declarat Alex Rus, CEO şi Co-fondator al Something Big.

Hyperloop este o soluție de transport bazată pe capsule care ating viteze supersonice (1.200 km/h), cu emisii reduse de CO2 și consum de energie mult mai mic faţă de cele patru metode de transport tradiţional, respectiv naval, rutier, feroviar şi aerian.

"Vrem să eliminăm barierele de distanță și timp și să conectăm orașele din Europa și din lume, realizând acest obiectiv cu emisii aproape zero", explică Denis Tudor, CEO şi Co-fondator Swisspod.

În 2016, 2017 și 2018, Swisspod a câștigat locul întâi în cadrul competiției lansate de Elon Musk, fondatorul SpaceX, pentru dezvoltarea tehnologiei Hyperloop. Denis Tudor și echipa lui s-au întâlnit de mai multe ori cu Elon Musk și cu cei de la SpaceX pentru a testa capsula Swisspod.

Parteneriatul Swisspod cu fondul Something Big, care va asigura o rundă de finanţare a startup-ului, vine la scurt timp după ce compania fondată în Elveția de Denis Tudor si Cyril Dénéréaz a anunțat că se alătură inițiativei Comisiei Europene de a accelera dezvoltarea unor sisteme sigure de tip Hyperloop în Europa.

Something Big este un nou fond de investiţii de capital de risc din Cluj care vizează startup-uri inovatoare din România sau conduse de români.

Membrii fondatori ai Something Big sunt Alex Rus, Daniel Tamaş, Ioana Puşcaş, Radu Constantea, Mihaela Mureşan şi Ionuţ Dobra, investitori în ecosistemul local de startup-uri şi, totodată, membri activi ai comunităţii antreprenoriale din România.

Parallax

Vizualizari
1466
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri