Claudiu Zamfir

Startup românesc de fitness cu inteligență artificială, proiect finanțat cu 200.000 EUR din fonduri norvegiene-SEE

hyperhuman

Un startup românesc care dezvoltă tehnologii de inteligență artificială, Hyperhuman, începe un proiect care urmează să fie finanțat cu 200.000 de euro din facilitatea de fonduri norvegiene și SEE (Spațiul Economic European), prin Innovation Norway.

Într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, firma spune că va folosi capitalul contractat pentru a extinde tehnologia AI care stă la baza platformei sale de conținut pentru sănătate și fitness. Hyperhuman oferă companiilor care activează în industria de fitness uneltele pentru a crea conținut video de calitate la o scară mare, mult mai rapid și mai ușor decât oricând.

Mai exact, cu ajutorul inteligenței artificiale platforma va automatiza procesul de producție și livrare a conținutului video.

Startupul susține că tehnologia sa bazată pe AI Hyperhuman „ajută atât companiile, cât și profesioniștii individuali să creeze conținut video hiper-personalizat, mult mai rapid și mai ușor decât oricând”.

„Credem că inteligența artificială are puterea de a revoluționa modul în care conținutul video este creat și livrat în industria de sănătate și fitness. De aceea am construit o platformă de creare și livrare video bazată pe AI, care oferă companiilor ce activează în domeniu posibilitatea de a crea conținut video de înaltă calitate, rapid, eficient și la o fracțiune din costurile actuale”, a declarat CEO-ul Hyperhuman, Bogdan Predușcă.

În prezent, Hyperhuman lucrează cu peste 160 de organizații și peste 5000 de creatori de conținut de fitness pe platformă care provin preponderent din SUA, Canada, marea Britanie și Australia.

Recent, Hyperhuman a anunțat o serie de parteneriate strategice și integrări cu puternice studiouri de producție video, pionieri în computer vision, agregatori pentru wearables și agenții de transformare digitală, precum 1FitLife, LeisureLabs, Wix, Rook sau Asensei.

„Acest grant ne va permite să accelerăm inovarea și să oferim clienților noștri din industria de sănătate și fitness unelte mai puternice pentru a crea conținut video personalizat cu ajutorul căruia ei pot să își fidelizeze utilizatorii și să îi ajute totodată să obțină rezultate cât mai bune pentru sănătatea lor. Obiectivul nostru este să devenim platforma de conținut de fitness și sănătate preferată la nivel global”, adaugă Bogdan Predușcă.

Bogdan Predușcă, CEO și cofondator al  Hyperhuman, a fost product leader la Fitbit și are o experiență antreprenorială de aproape 20 de ani de,  în zona de tehnologie. El a fondat startup-ul în decembrie 2020, avându-i alături drept cofonatori pe David Teodorescu, fost design lead la Fitibit, și Dan Nica, fost group product manager la o companie fintech. Nica și Predușcă au mai fondat și getFittter, tot în domeniul fitness.

Platforma de fitness Hyperhuman este finanțată și din fonduri de venture capital și se numără printre absolvenții programului Google for Startups 2021. Până acum reușise să atragă finanțări de 1 milion de euro, conform CrunchBase.

Noua finanțare, de 200.000 de euro, asigurată pentru proiectul început acum, este furnizată de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, prin mecanismul financiar SEE 2014-2021, în cadrul „Programului Dezvoltarea IMM-urilor din România". EEA și Norway Grants promovează cooperarea pentru reducerea diferențelor economice și sociale din Europa. Încă de la începutul inițiativei, mii de proiecte care au implicat și mai mulți oameni au fost implementate, contribuind la atingerea acestor obiective. Pe baza acestora s-au dezvoltat numeroase relaţii de business și au fost obținute multe rezultate pozitive.

Parallax

Vizualizari
794
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri