Denisa Crăciun

Startup-ul românesc Vestinda, finanțare de la investitori individuali din Bravva Angels

Diana Drăjneanu

Startup-ul românesc Vestinda, care a lansat o platformă pentru automatizarea tranzacționării și investițiilor, a primit finanțare de la o parte din investitorii individuali din comunitatea Bravva Angels. 

Investitorii business angels din comunitatea Bravva sunt specializați în susținerea startup-urilor fondate de femei. Startup-ul Vestinda a fost fondat de Alin Breaban și Diana Drăjneanu la finalul anului 2022. 

Vestinda are o campanie activă de crowdfunding pentru 75.000 EUR și a atras ȋn 2023 finanţare de 300.000 EUR de la Techstars Boston, cel mai mare accelerator pentru startup-uri tech, și dPixel, fondul de investiții al Băncii Sella din Italia, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro. 

„O parte din investitorii Bravva au decis să investească în Vestinda datorită activităţii sale de pionierat în domeniul automatizării tranzacționărilor, echipei tehnice și de vânzări excelente și strategiei de piață bazată pe comunitate, ceea ce este foarte promițător. Vedem un potențial de creștere uriaș ȋn viitor pentru ei, nu doar în segmentul Web3, ci și în activele financiare tradiționale”, a declarat Ilinca Păun, fondatoarea Bravva Angels.

Ce face startup-ul românesc Vestinda

Vestinda susține că a creat o tehnologie de automatizare a tranzacționării și investițiilor care ajută utilizatorii să-și  automatizeze și să-și dezvolte portofoliile folosind algoritmi similari unui hedge fund.

Utilizatorii pot alege din diverse  strategii testate și construite de profesioniști, pot construi strategii de tranzacționare fără a fi nevoie de codare și pot automatiza tranzacționările. 

Platforma anunță că încheiat deja parteneriate cu traderi experți si comunităţile acestora, precum Alexandru Hobincu din România și Kris Waters din Turcia, dar și cu platforme de tranzacţionare globale precum Atani din Spania. 

Startup-ul a raportyat în 2023 o creștere lunară de 20%, peste 10.000 de utilizatori din 40 de ţări și peste 150.000 de tranzacții în valoare de peste 50 de milioane de dolari. Fondul intern al companiei a obţinut un profit de peste 60%, cu un risc mai mic decat piaţa, după cum susține Vestinda. 

Cu ajutorul noii finanţări, obiectivul companiei este să atingă 0,5 milioane de dolari ARR (”Annual Recurring Revenue”).

„Pe lȃngă aspectul financiar, procesul de fundraising este pentru noi o oportunitate de a atrage oameni care ne ȋmpărtășesc viziunea și care vor să ni se alăture ȋn această călătorie. Căutăm nu doar investitori, ci parteneri ȋn construirea viitorului ȋn automatizarea investiţiilor și suntem recunoscători că ni s-a alăturat Bravva, de la care am primit deja sprijinul comunităţii. Intenţionăm să folosim fondurile atrase pentru dezvoltarea produsului, marketing și compliance. Atȃt procesul de fundraising, cȃt si obiectivele noastre pentru acest an sunt aliniate pentru a ne pregăti pentru următoarea rundă de finanţare, ȋn 2025” - Diana Drăjneanu (foto), co-fondatoare Vestinda.

Bravva Angels este o comunitate de business angels care susțin cu prioritate startup-uri fondate de femei sau de echipe mixte, prin investiții financiare, mentorare și educaţie, iar tichetele de investiţii individuale sunt între 5.000 EUR și 50.000 EUR. Bravva acordă interes soluțiilor tech la probleme din sănătate, educație, energie verde, mobilitate, productivitate, management financiar sau parenting. Pe lȃngă susţinerea femeilor-fondator, Bravva își propune să susţină femeile care doresc să devină investitori, pe care le ajută să ȋnveţe despre investiţii, să participe la oportunităţi de finanţare și să devină mentori și advisori.

Parallax

Vizualizari
1171
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri