Denisa Crăciun

Startup-ul românesc Stailer, de programări online la coafor, a investit 100.000 EUR într-un proiect bazat pe inteligență artificială

Attila Gere

Startup-ul românesc Stailer, de programări online la saloanele de înfrumusețare, a investit 100.000 EUR într-un proiect bazat  pe inteligență artificială.

Stailer susține că funcția bazată pe IA permite simularea și vizualizarea diferitelor coafuri și culori de păr pe baza unei fotografii a utilizatorului. Startup-ul estimează că peste 500.000 de utilizatori vor utiliza noul tool în aplicația Stailer până la finalul anului 2024, conform unui comunicat transmis, joi, StartupCafe.ro.

În prezent, tool-ul permite vizualizarea a 52 de stiluri de coafură și 15 culori ale părului.

„Acest nou tool este o funcție care utilizează inteligența artificială și permite utilizatorilor să-și imagineze o schimbare de look. Este o aplicație de probări virtuale a coafurilor care îi ajută pe oameni să vadă cum ar arăta cu diferite stiluri de păr, fără a fi nevoie să își taie sau să își vopsească părul. Este destinată persoanelor care doresc să își schimbe aspectul, dar doresc să vadă mai întâi cum arată înainte de a face o schimbare permanentă”, a declarat Attila Gere (foto), CTO Stailer.

simulare app

Stailer susține că a ajuns în prezent să livreze lunar 40.000 de clienți către 700 de saloane partenere, cu un număr total de 180.000 de utilizatori activi. Firma l-a cooptat pe cercetătorul Marius Leordeanu, profesor la Universitatea Politehnică din București, pentru a coordona proiectele de implementare a inteligenței artificiale.

Parallax

Vizualizari
1116
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri