Denisa Crăciun

Startup-ul românesc .Lumen, acceptat într-un accelerator de afaceri canadian

Thumbnail

Startup-ul românesc .Lumen, care dezvoltă un dispozitiv purtabil ce ajută nevăzătorii să se orienteze când se deplasează, a fost acceptat în acceleratorul canadian TELUS Community Safety & Wellness Accelerator (CSW).

Startup-ul co-fondat de românul Cornel Amariei în 2020 face parte din Cohorta 3 a programului de accelerare, la care au fost acceptate alte 19 startup-uri de dezvoltă soluții în zona de sănătate, sustenabilitate, big data, mediu, securitate financiară, educație sau siguranța angajaților. 

„.lumen se alătură TELUS Community Safety & Wellness Accelerator, sprijinit de AlchemistX”, a anunțat startup-ul românesc pe LinkedIn

Programul pentru cohorta 3 se desfășoară între 6 martie și 26 mai 2023 și oferă, printre altele, sesiuni de mentorat, acces la finanțare, la resurse și informații despre vize și oportunitatea de extindere a startup-urilor în Canada.

Programul este dezvoltat în parteneriat AlchemistX, Edmonton Police Foundation și Alberta Innovates.

Despre startup-ul .lumen am mai scris pe StartupCafe.ro de-a lungul timpului, inclusiv în 2021, când a obținut o finanțare de 9 milioane de euro de la Uniunea Europeană. 

.lumen a început ca un proiect de cercetare la sfârșitul anului 2018, fiind un răspuns la nevoia şi provocarea de a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere.

Startup-ul a fost fondat de către Cornel Amariei, intentator, alături de dr. Gabriel Chindriş, cercetător universitar în domeniul ingineriei electronice și Mihai Ivașcu, CEO și Fondator M3 Holdings.

Parallax

Vizualizari
195
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri