Denisa Crăciun

Un startup românesc de inteligență artificială a obținut o finanțare de 650.000 EUR

Thumbnail

Startup-ul românesc Vatis Tech, care a dezvoltat un algoritm speech to text pentru limba română, a obținut o finanțare de 650.000 EUR, potrivit unui comunicat transmis, marți, StartupCafe.ro.

La runda de finanțare au participat fondurile Early Game Venture și Sparking Capital și Mălin Ștefănescu ca angel investor. Alți investitori privați s-au alăturat și ei actualei runde.

Vatis Tech a dezvoltat tehnologii de recunoaștere vocală bazată pe inteligență artificială. Startup-ul susține că produsul său rivalizează la nivel de acuratețe cu giganți globali precum Google sau Microsoft.

Cu finanțarea obținută recent, startup-ul ajunge la investiții în valoare totală de 850.000 EUR în ultimele 15 luni. 

Vatis Tech vrea să utilizeze capitalul atras pentru accelerarea vânzărilor în România și intenționează să își extindă operațiunile pe cel puțin încă o piață europeană. Sunt vizate astfel Germania, Spania sau Franța.

Veniturile startup-ului s-au majorat în 2022 de 10 ori prin comparație cu 2021, iar rata de creștere pe ultimul trimestru a fost de peste 30%, se mai arată în comunicat.

„Strategia noastră de la bun început a pus pe primul plan calitatea produsului și experiența de utilizare. Tehnologic aveam nevoie de un produs foarte bun, care să câștige în fața oricărui AI de recunoaștere vocală dezvoltat de jucătorii globali. În momentul în care am avut acest produs, am ieșit cu el pe piață iar dacă la început aveam un client care ne testa tehnologia, acum avem zeci de clienți mari recurenți și multe proiecte pilot în diferite stadii de implementare atât în mediul privat, cât și în cel guvernamental unde se dorește o digitalizare a proceselor clasice. Toate acestea s-au întâmplat într-un singur an, ceea ce ne face și mai ambițioși pentru 2023”, spune Adrian Ispas, co-fondator și CEO al Vatis Tech.

În prezent peste 20 de companii lucrează deja cu tehnologia Vatis Tech.

---

Urmărește și:

Parallax

Vizualizari
2175
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri