Denisa Crăciun

Startup-ul românesc Flip.ro, finanțare de 6,5 milioane Euro de la eMAG Ventures

Thumbnail

Startup-ul românesc Flip.ro obține o rundă de finanțare de 6,5 milioane de euro de la eMAG Ventures pentru a-și accelera planurile de dezvoltare internațională.

Investiția vine după ce Flip.ro, marketplace de telefoane smart recondiționate, a intrat pe piața din Bulgaria, conform unui comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro.

Flip oferă utilizatorilor posibilitatea de a achiziționa telefoane smart recondiționate, cu 12 luni garanție și drept de retur, la prețuri accesibile, dar și de a-și vinde vechile telefoane online.

În total, eMAG Ventures a investit 8 milioane de euro în Flip.ro, care țintește poziția de lider în Europa Centrală și de Est pe piața produselor recondiționate.

„Viziunea noastră este sa le oferim clienților aceeași experiență ca atunci când au cumpărat un produs nou: primești un smartphone care arată și funcționează ca unul nou, livrat rapid și cu același nivel de customer care, însă la o diferență de preț semnificativă. Cu ajutorul know-how-ului tehnologic și operațional al eMAG, am reușit să facem primul pas spre internaționalizare mai devreme decât ne propusesem și să scalăm rapid business-ul. Tot în acest timp, am reușit să ne dublăm echipa și să aducem alături de Flip oameni extraordinari care fac posibilă această poveste de succes. Noua investiție creează premisele unei dezvoltări accelerate”, susțin fondatorii George Moroianu, Alin Luca și Alex Burghelia.

De cealaltă parte, Bogdan Axinia, Managing Director eMAG Ventures, susține că  „Flip se află într-o poziție foarte bună pe piață, pentru că au dezvoltat un produs și servicii care răspund unor nevoi actuale ale clienților de oriunde. În contextul economic volatil actual, oamenii vor recunoaște tot mai mult avantajele economiei circulare atât din poziția de vânzător al unui produs, cât și din cea de client care face o economie de bani. Echipa Flip a demonstrat, într-un timp scurt, viteză de creștere, capacitate de scalare și mult entuziasm. Avem încredere că prin noua investiție și suportul eMAG vor ajunge rapid la clienții din toată regiunea”.

Platforma a atras prima investiție de accelerare de 1,5 milioane euro din partea eMAG Ventures în octombrie 2021, iar până în prezent a avut o evoluție rapidă, ajungând la peste 100.000 de clienți în România și vânzări de 13,4 milioane euro în 2021.

Investiția inițială a susținut platforma în demersurile de extindere pe plan internațional. Astfel, aceasta a intrat recent pe piața din Bulgaria, unde își propune ca, în primul an, să ajungă la 20.000 de clienți. 

Parallax

Vizualizari
1859
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
darie
daniel
Desi reconditionate/sh preturile pe flip.ro sunt mai mari decat ale telefoanelor noi de pe Emag (de ex).
Samsung A32: 960 lei pe flip, 888 lei pe Emag.
poza de profil
Marius
Stan
Se pare ca au gasit 100 000 de prosti care sa cumpere vechituri scumpe . Aceeasi situatie cu acea firma care vinde masini sh la preturi de masini noi si au un marketing agresiv .

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri