Denisa Crăciun

Un startup românesc de automatizare SEO pentru magazine online, investiție de 150.000 EUR

marius dosinescu

Un startup românesc care a lansat o platformă de automatizare a proceselor SEO pentru magazinele online, fondat în 2023, a atras o investiție de 150.000 EUR.

Startup-ul Aysa.ai, lansat de antreprenorul Marius Dosinescu, a atras investiția de 150.000 EUR de la Innovator Spark, o companie de dezvoltare software end-to-end.

„Intenția investitorului este de a sprijini finalizarea și lansarea soluției Aysa.ai ca produs SaaS, oferind astfel proprietarilor de magazine online un instrument puternic pentru gestionarea SEO”, se arată într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, luni.

Investiția Innovator Spark în startup-ul românesc va fi structurată în trei tranșe egale de 50.000 EUR, fiecare reprezentând 1,25% din companie. Prin această decizie, Innovator Spark a evaluat Aysa.ai la aproximativ 4 milioane de euro, conform comunicatului.

„Aysa.ai se remarcă printr-un potențial semnificativ, iar dezvoltarea sa poate fi un model pentru firmele de IT din România, care trebuie să se adapteze cu agilitate la transformările din peisajul pieței. Investițiile în astfel de produse și parteneriate similare se impune ca o inițiativă strategică, menită să satisfacă corespunzător cerințele și nevoile în continuă schimbare ale acestui domeniu”, a declarat Mihai Runcan, Fondator Innovator Spark.

Investiția va accelera dezvoltarea și vânzarea produsului startup-ului, precum și expansiunea rapidă pe noi piețe.

Startup-ul vrea să se extindă în piețe precum SUA, Canada și Marea Britanie, iar în paralel testează și dezvoltă produsul în Europa de Est, cu accent pe România, Bulgaria, Ungaria și Moldova. Din punct de vedere financiar, compania țintește atingerea unei cifre de afaceri de 300.000 EUR în 2024, bazată pe o combinare eficientă de abonamente SaaS și servicii SEO.

„Prin parteneriatul solid cu Innovator Spark, Aysa.ai traversează un moment definitoriu în evoluția sa. Această încredere financiară subliniază nu doar recunoașterea potențialului nostru, ci și angajamentul nostru comun de a revoluționa domeniul SEO. Cu aceste fonduri, ne propunem să finalizăm și să lansăm produsul nostru SaaS, transformând Aysa.ai într-un instrument esențial pentru gestionarea eficientă a SEO-ului. Suntem entuziasmați de oportunitățile ce se deschid și suntem recunoscători pentru susținerea partenerilor noștri în această călătorie inovatoare”, a declarat Marius Dosinescu, Fondator Aysa.ai.

Aysa.ai este un software care ajuta magazinele online să ajungă pe prima pagină în Google după căutarile specifice fiecarei industrii. Obiectivul Aysa.ai este de a automatiza 90% din segmentul SEO pentru un magazin online, obținând reduceri semnificative de costuri în această direcție. 

Numele startup-ului este un acronim pentru Automate Your SEO Actions. Este o firmă SaaS, servicii pe bază de abonament cu accent pe industria SEO, fondată de Marius Dosinescu, antreprenor cu peste 20 de ani de experiență în comerț online, SEO și IT.

Despre Marius Dosinescu am mai scris pe StartupCafe.ro și în 2023, când spuneam că lanțul de florării Magnolia, fondat de soții Ioana și Gabriel Molnar, a finalizat preluarea florăriei online  FlorideLux.ro, deschisă de antreprenor.

Parallax

Vizualizari
1889
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri