Claudiu Zamfir

Magazinul online FlorideLux.ro, cumpărat de lanțul de florării Magnolia

Magnolia

Lanțul de florării Magnolia, fondat de soții Ioana și Gabriel Molnar, a finalizat preluarea florăriei online  FlorideLux.ro, deschisă de antreprenorul Marius Dosinescu.

„Nu a fost ușor să mă despart de un business în care am investit 19 ani din timpul meu. Însă am simțit că este momentul potrivit pentru un exit, având în vedere că FlorideLux.ro a ajuns la maturitate”, a spus Dosinescu.

Achiziția a fost începută în 2022, iar acum procesul de integrare s-a finalizat.

Fondat încă din anul 2004, FlorideLux.ro se prezintă drept prima florărie online din România. Magazinul online spune că a avut o cifră de afaceri de 1,5 milioane de euro în anul 2021.  Fondatorul Marius Dosinescu spune că se va concentra mai departe pe noul său business, Aysa.ai, deschis în noiembrie 2021, un soft care ajută site-urile de comerț online să se optimizeze mai bine pentru motoarele de căutare.

„Am avut o dorință puternică să mă întorc la pasiunea mea, IT și SEO” - a mai afirmat Dosinescu, inginer de calculatoare, de profesie, absolvent al Politehnicii din București.  

De partea cealaltă, lanțul românesc de florării Magnolia a fost fondat în anul 1997, când soții Ioana și Gabriel Molnar și-au deschis prima lor florărie, la Bistrița. Ulterior, afacerea și-a mutat centrul operațional la Cluj și a ajuns la 18 florării, în toată țara, inclusiv în București. De asemenea, Magnolia are și business pe internet și susține că ea este, de fapt, „florăria online cu cel mai vechi domeniu înregistrat la RoTLD”.

Firma SC Comgaby Moln SRL, care operează rețeaua Magnolia, a avut venituri totale de 54,3 milioane de lei (circa 11 milioane de euro) și 7,4 milioane de lei (1,5 milioane euro), cu un număr mediu de 121 de angajați, în anul 2021.

Parallax

Vizualizari
237
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri