Denisa Crăciun

Un startup IT fondat în UK a obținut o finanțare de 8,4 milioane dolari, cu implicarea unui român

lightdash

Un startup IT fondat în Marea Britanie a obținut o finanțare de 8,4 milioane de dolari, într-o rundă de investiții condusă de Accel, cu implicarea românului Andrei Brașoveanu, parterner al acestui fond american de investiții, la care a mai participat și Moonfire Ventures.

Startup-ul Lightdash, fondat în 2021 de Hamzah Chaudhary și Oliver Laslett, vrea să utilizeze fondurile pentru Lightdash Cloud, o soluție IT pentru companii, și pentru dezvoltarea de noi funcții pe platformă.

Startup-ul lansat în UK o platformă pentru fluxul de lucru al analistului de date.

„Andrei Brașoveanu de la Accel a condus runda și suntem incredibil de încântați să fim parteneri! Andrei a ajutat la construirea unor companii pe care le iubim și le respectăm, precum Tessian, Humio și Raycast. Împreună cu istoricul Accel în domeniul BI și open-source, și cu echipe precum Sentry, Airbyte și Qlik, știm că am găsit partenerii potriviți pe măsură ce extindem Lightdash” – a spus startup-ul IT.

De cealaltă parte, Andrei Brașoveanu spune că „ne place felul în care platforma BI avansată a Lightdash pune în prim-plan integrările native, open-source și eficiența”.

El a mai completat că „în ciuda faptului că sunt în fruntea modului în care formulăm strategiile de afaceri, instrumentele existente de BI sunt din ce în ce mai nepotrivite scopului pe măsură ce cantitatea de date evoluează, nereușind să răspundă atât nevoilor analistului modern de date, cât și ale consumatorului de date”.

Parallax

Vizualizari
423
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri