Claudiu Zamfir

Un startup IT românesc primește o finanțare de 1,1 milioane Euro

Thumbnail

Startup-ul IT românesc Bunnyshell a obținut, joi, o nouă rundă de investiții, în valoare de 1,1 milioane de euro, din partea fonduri de investiții Early Game Ventures (EGV).

Aceasta este cea de-a doua finanțare de capital de risc obținută de Bunnyshell de la fondul EGV, după cea din anul 2019, de 750.000 de euro.

Firma IT românească construiește o tehnologie pentru infrastructura de cloud, permițând clienților săi să instaleze, monitorizeze și scaleze automat aplicații în cloud.

Bunnyshell este o companie de infrastructură de cloud din a doua generație. Startup-ul nu face cloud-ul mai bun, nici mai sigur, mai rapid sau mai ieftin. Ceea ce face Bunnyshell este să dea oricui acces la cloud și să facă întregul proces extrem de simplu și incredibil de rapid” - se arată într-un comunicat transmis, joi, publicației StartupCafe.ro.

Bunnyshell oferă „dev ops-as-a-service”, soluție despre care spune că este „ideală pentru IMM-uri, care nu au nici suficient capital la dispoziție și nici suficienți oameni”.

De asemenea, startup-ul susține că soluția sa este ideală și „pentru marile corporații, care au nevoie de agilitate și viteză”.

IT-iștii români spun că prin serviciul lor „un mic vânzător online” sau „un om de vânzări care lucrează pentru o companie din Fortune 500” pot să-și instaleze singuri serverele cu demo-ul pentru orice client „în doar câteva minute”.

„În contextul digitalizării accelerate, atenția la procesele Dev Ops și nevoia de soluții orientate către programatori a crescut foarte mult. La nivel de infrastructură sunt multe piese în mișcare: configurarea de noi servere, politici de securitate, back-up… ceea ce generează complexitate și crește probabilitatea ca performanța aplicațiilor să fie afectată. Bunnyshell ajută companiile să automatizeze procesele Dev Ops și să gestioneze aplicații și infrastructuri în cloud prin doar câteva click-uri, fără nevoia de specialiști. Această nouă rundă de finanțare ne permite să accelerăm expansiunea pe piețele internaționale și dezvoltarea rețelei de parteneri la nivel global” - a spus Alin Dobra, fondator și CEO al Bunnyshell.

Dan Călugăreanu, Partener Early Game Ventures a spus, la rândul său:

„Cererea de oameni calificați în administrarea de sisteme (dev ops) a explodat în perioada pandemiei, când toate companiile au fost nevoite să își accelereze digitalizarea și să își construiască infrastructura de cloud. Tehnologia Bunnyshell democratizează accesul la cloud și face instalarea și administrarea de servere facilă pentru oricine. Am fost, suntem și vom fi alături de echipa Bunnyshell la următoarele runde de finanțare.”

Bunnyshell a fost fondat în anul 2018. Potrivit datelor de pe Termene.ro, (înainte de investițiile acordate de EGV, startup-ul IT era deținut de Alin Dobra (CEO), Roxana Ciobanu (CTO), Silviu Chira și Cristian Milea (printr-o altă firmă).

Early Game Ventures (EGV) este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) finanțat  cu prioritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 şi cofinanțat  prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Bǎncii Europene de Investiţii şi este principalul finanţator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare. În România, FEI implementează instrumente financiare cofinanţate prin fonduri structurale şi de investiţii, precum JEREMIE 2007-2013, Iniţiativa pentru IMM, POR, POC, PNDR.

Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 (POC) susține investițiile menite să răspundă nevoilor și provocărilor legate de nivelul redus al competitivității economice, în special în ceea ce privește (a) sprijinul insuficient pentru cercetare, dezvoltare și inovare și (b) infrastructura subdezvoltată privind Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor. POC beneficiază de o alocare de 1,33 miliarde euro din Fondul European de Dezvoltare Regională.

 

Parallax

Vizualizari
2032
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri