Claudiu Zamfir

O firmă IT românească înființată anul trecut a obținut o finanțare de 750.000 Euro

Thumbnail

O firmă IT înființată în anul 2018, la București, a obținut, miercuri, o finanțare de 750.000 de euro de la un fond de investiții de capital de risc susținut și din fonduri europene.

Firma Bunnyshell, care a anunțat că a primit investiția, dezvoltă interfețe software pentru cele mai folosite platforme de cloud: Google Cloud Platform, AWS, Azure, Digital Ocean. Finanțarea obținută miercuri vine ca investiție de capital de risc de la fondul Early Game Ventures, susținut în majoritate prin fonduri europene din Programul Operațional Competitivitate (POC) 2014-2020. Banii din POC provin din Fondul European de Dezvoltare Regională. De asemenea, investițiile Early Game Ventures beneficiază de sprijinul Fondului European de Investiții (FEI).

Potrivit datelor de pe Termene.ro, (înainte de această investiție) firma Bunnyshell este deținută de Alin Dobra (CEO), Roxana Ciobanu (CTO), Silviu Chira și Cristian Milea (printr-o altă firmă).

„Când vine vorba de instalarea aplicațiilor pe infrastructura cloud, lucrurile se complică. Este necesar ca un administrator de sistem să aleagă cea mai bună soluție sau arhitectură și să facă setările și instalațiile. Aici intervine Bunnyshell, astfel încât, cu doar două-trei clicuri, oricine poate instala și lansa aplicații cloud”, a explicat Alin Dobra, CEO Bunnyshell, ce face firma lui.

Bunnyshell vrea să facă astfel mai accesibilă tehnologia cloud, în toate aspectele: instalarea și lansarea serverelor, monitorizarea și scalarea acestora, precum și securitatea în cloud.

„Automatizările dezvoltate de Bunnyshell democratizează accesul la infrastructura în cloud” - a spus Dan Călugăreanu, partener în Early Game Ventures, motivând investiția.

Parallax

Vizualizari
3869
Conţinut
Parerea ta despre articol

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicație (comunicare) nu angajează decât autorul iar Comisia Europeană nu este răspunzătoare de folosirea în alte scopuri a informațiilor conținute.

Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri