Denisa Crăciun

Un startup IT românesc își deschide birou la Paris pentru a se dezvolta în Europa, după ce a obținut o finanțare de 8,5 milioane dolari

Thumbnail

Startup-ul românesc FlowX.AI, platformă enterprise care oferă organizațiilor mari posibilitatea de a construi experiențe digitale moderne, deschide un birou în Paris pentru a se dezvolta în Europa.

Inițiativa vine după ce la finalul anului 2021, compania a obținut o rundă de finanțare de 8,5 milioane de dolari, rundă condusă  de fondul de investiții PortfoLion.

Startup-ul românesc anunță și numirea Rodicăi Guisset ca Managing Director pe regiunea EMEA și Marea Britanie și Irlanda. Aceasta „va coordona operațiunile companiei și dezvoltarea în aceste regiuni, pe fondul unei cereri puternice pe verticale precum sectorul financiar-bancar, energie și utilități”, a transmis, joi, compania, printr-un comunicat către StartupCafe.ro.

Rodica Guisset are experiență în servicii software și servicii financiare în organizații precum UiPath sau MongoDB.

„Mă alătur acestei echipe extraordinare cu obiectivul de a aduce capabilitățile platformei mai aproape de clienții corporate; pentru a-i ajuta să se dezvolte digital, independent de limitările existente”, spune Rodica Guisset,General Manager EMEA & UKI FlowX.AI.

„Vedem un interes uriaș în piață, în companiile mari din toate domeniile, potențial care a fost recunoscut la finalul anului trecut odată cu atragerea investiției seed, una dintre cele mai mari de acest tip din Europa. Obiectivul nostru pentru 2022 este de a ne extinde internațional, dezvoltând echipa și business-ul. Sunt încântat că am găsit în Rodica puterea, entuziasmul și toate calitățile necesare pentru a introduce în noi teritorii acest produs revoluționar”, completează Ioan Iacob, CEO și cofondator FlowX.AI.

FlowX.AI a fost înființată la sfârșitul anului 2020 de către Ioan Iacob - CEO, Șerban Chiricescu - CTO și Radu Căutiș, iar în 2021 a început să își desfășoare operațiunile. Anterior înființării FlowX.AI, Ioan, Șerban și Radu au lucrat împreună în compania de consultanță în transformare digitală QUALITANCE.

În cadrul acesteia, fondatorii au dezvoltat produsul care urma să devină FlowX.AI și l-au implementat în companii globale, beneficiind astfel de o adaptare semnificativă a produsului la cerințele pieței. 

Platforma FlowX.AI utilizează inteligența artificială pentru accelerarea digitalizării, țintind o piață de o mie de miliarde de dolari – sistemele legacy ale corporațiilor. Acestea reprezintă cea mai mare provocare pentru organizațiile mari, împiedicându-le să se scaleze rapid prin digitalizare

Platforma le permite instituțiilor financiare și altor organizații să creeze experiențe digitale personalizate, de tip omni-channel, în 10 săptămâni, prin revitalizarea și reconstrucția din interior a sistemelor și infrastructurii existente, fără o dezvoltare complexă de cod.

Parallax

Vizualizari
1041
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri