Claudiu Zamfir

Un startup IT de resurse umane fondat de un român a fost cumpărat de o companie italiană. „În corporații e un pic plictisitor. În startup e prea mult haos”

Thumbnail

Startup-ul IT de resurse umane StatusToday, care are și un cofondator român, a fost vândut vineri unei firme italiene de profil.

Compania de tehnologii în domeniul HR Glickon, cu sediul la Milano, este cea care a achiziționat startup-ul StatusToday, fondat la Londra de românul Mircea Dănilă Dumitrescu și indianul Ankur Modi.

Părțile nu au dezvăluit suma tranzacției, însă este cunoscut că StatusToday a atras finanțări de capital de risc de 4 milioane de dolari, în cei 5 ani de existență. Printre investitorii startup-ului cu ADN românesc se numără fonduri de capital de risc precum LocalGlobe, Notion Capital, Firstminute Capital, Entrepreneur First, Force Over Mass Capital.

Odată cu StartusToday, compania italiană Glickon preia și platforma Isaak realizată de statup precum și toate celelate drepturi de proprietate intelectuală ale acestuia.

Mircea Dănilă Dumitrescu și  Ankur Modi vor rămâne o perioadă, alături de Glickon, în calitate de consilieri externi.

„Cred că o să aștept să treacă lockdown-ul și apoi o să mă uit după ceva interesant. Nu cred că o să încep un alt startup imediat. În corporații e un pic boring. În startup e prea mult haos. Toți ne dorim ce nu avem, așa că acum vreau un pic de relaxare și o vacanță, că nu am mai avut de mult. Apoi o să caut un nou challenge, nu pot să stau prea mult degeaba”, a recunoscut  Mircea Dănilă Dumitrescu, într-o declarație pentru StartupCafe.ro.

De-a lungul timpului, din echipa startup-ului StatusToday au mai făcut parte doi români: Mihai Șuteu (data scientist) și  Andrei Ioan Stan (growth manager). În prezent Stan lucrează la Proportunity, un alt startup londonez fondat de români (Vadim Toader și Ştefan Boronea).

În 2017, StatusToday a fost desemnat „Cel mai bun startup de inteligență artificială”, la AI Summit.

Thumbnail

Andrei și Mihai în 2017, când lucrau la StatusToday

Pe scurt, Isaak by StatusToday este o platformă de inteligență artificială care vrea să ajute patronii să înțeleagă  comportamentul angajaților la locul de muncă, întărind securitatea, productivitatea și comunicarea în firme.

Startupul spune că „utilizează inteligența artificială comportamentală pentru a îmbunătăți eficiența și a reduce riscurile, prin analizarea datelor angajaților”.

Pe de-o parte, patronii vor putea să identifice riscurile ca angajații lor să încalce diverse norme, iar, de cealaltă parte, angajații beneficiază de o mai bună trasparență a proceselor legate de muncă și vor putea să stabilească repere personale.

Parallax

Vizualizari
4051
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri