Denisa Crăciun

Startup-urile din domeniul energiei, în atenția fondului românesc de investiții Fortech, în 2023

Startup idea

Fondul de investiții românesc Fortech Investments a investit aproape 2 milioane de euro în 2022 în extinderea rețelei sale de startup-uri și anunță că în 2023 are în vedere startup-urile din domeniul energiei.

La sfârșitul lui 2022, Fortech a fost achiziționat de Global Logic, astfel că se transformă dintr-un fond de tip CVC (corporate venture capital) într-un fond independent, cu capital privat 100% românesc, susține compania într-un comunicat transmis, marți, StartupCafe.ro.

Compania a investit aproape 2 milioane de Euro în 2022, în extinderea rețelei sale de startup-uri, pentru dezvoltarea sectoarelor de healthcare, manufacturing, fintech, real estate și automotive.

Fortech a investit și în startup-uri de soluții SaaS care îi ajută pe comercianți să vândă în mai multe marketplace-uri, soluții end-to-end pentru digital leasing și commercial real estate, un startup care automatizează analiza defecțiunilor pentru liniile de alimentare cu energie, și în scaleup-uri care introduc inteligența artificială în analizele medicale.

Acum, fondul de investiții a anunțat că în 2023 se orientează și către startup-uri din domeniul energiei.

Anul trecut, compania a anunțat că investește în startup-ul românesc NRGI.ai, ce a dezvoltat o platformă bazată pe inteligență artificială care face prognoza prețurilor la energie.

„Am ridicat ştacheta şi ne uităm mai atent către companii din zona late-seed, însă continuăm să facem investiții și de tipul pre-seed, astfel încât antreprenorii să primească resursele și spațiul necesar pentru a-și duce startup-ul la nivelul pe care și-l doresc. În paralel, continuăm să oferim soluții de tipul smart money și tech for equity, zona de Development fiind acoperită de noua divizie a grupului, Fortech Products”, a declarat Valentin Filip, Managing Partner, Fortech Investments.

Pentru 2023, compania spune că are deja trei investiții în desfășurare, vrea să balanseze portofoliul cu runde pre-seed (80.000 - 150.000) și să investească în continuare în runde mai mari, de tipul celor late-seed (300.000-400.000).

Totodată, Fortech Investments vrea să își extindă portofoliul către restul Europei și SUA.  

„Este un pas important și ne bucurăm să vedem că foarte multe startup-uri europene, cât și americane, sunt deschise la a fi finanțate din fonduri românești. Avem o nouă posibilitatea de a fi la curent cu ce se întâmplă în lume și, în același timp, la a vedea cum evoluează și piața din România, astfel că ne dorim să-i ajutăm pe cei care vor să dezvolte o soluție, dar și pe cei care au identificat o problemă care necesită rezolvare”, mai spune Valentin Filip.

Parallax

Vizualizari
199
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri