Claudiu Zamfir

Un startup cripto, în care este implicat și un IT-ist român, a primit 4 milioane dolari finanțare

Thumbnail

Un startup britanic de criptomonede, în echipa căruia lucrează și un programator român, a primit joi o investiție de capital de risc de 4,1 milioane de dolari, într-o rundă de finanțare la care a participat și un fondator al platformei fintech TransferWise.

Potrivit publicației americane TechCrunch, startup-ul britanic Radix a obținut finanțarea din partea fondului de venture capital londonez LocalGlobe, cu participarea antreprenorului eston Taavet Hinrikus, fondator al platformei de transfer de bani TransferWise.

Startup-ul a fost fondat în anul 2017, de către Dan Hughes, un IT-ist britanic. În echipa sa regăsim și un român, Romulus Pașca, developer. El are o experiență de 20 de ani ca programator Java. Pașca a făcut facultatea la Cluj, la Universitatea „Babeș-Bolyai”, de unde și-a luat licența ca inginer de calculatoare în 1999. Pe urmă a lucrat ca IT-ist la mai multe firme din România, după care a plecat în SUA. Printre altele, Romulus Pașca a activat la Bank of America, la Chicago, iar în prezent este freelancer și lucrează remote.

Radix, care mai primise finanțări de 1,9 milioane de dolari, dezvoltă o tehnologie pe platforma Ethereum, pentru a face tranzacțiile online, la nivel internațional, să devină lipsite de fricțiune.

Parallax

Vizualizari
1553
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri