Claudiu Zamfir

Un startup IT german, care angajează în România, a primit 110 milioane Euro, finanțare

Thumbnail

Un startup IT german, care are circa 100 de angajați în România, a primit o finanțare de 110 milioane de euro, condusă de un mare fond de investiții, care a mai finanțat companii tech precum Netflix și Spotify.

Startup-ul Mambu a obținut runda de investiții de la fondul de capital TCV, cu participarea altor mari fonduri de investiții: Tiger Global, Arena Holdings, Bessemer Venture Partners, Runa Capital și Acton Capital Partners.

Startup-ul german ajunge astfel la o valoare estimată la 1,7 miliarde de dolari, fiind considerat „unicorn”.

Mambu dezvoltă tehnologii software as a service (SaaS) pentru digitalizarea domeniului bancar. Printre clienții săi se numără fintech-ul german N26, un rival al Revolut. De asemenea, bănci „clasice” ca ABN AMRO, Santander și OakNorth, precum și operatorul telecom Orange se numără printre clienții startup-ului.

Cu noile fonduri obținute, Mambu spune că vrea să se extindă mai departe pe piețele internaționale, cu obiectivul ca tehnologiile sale să ajungă la 1 miliard de consumatori de servicii financiare.

Compania Mambu a fost fondată în anul 2011, la Berlin, de doi antreprenori: Eugene Danilkis (CEO) și Frederik Pfisterer (COO). În total, startup-ul a obținut investiții de peste 150 de milioane de euro, conform Crunchbase.

Mambu are birouri în 8 orașe: Berlin, Dresda, Amsterdam, Londra, Miami, Singapore, Sidney și Iași.

La Iași se află o echipă tehnică de dezvoltare IT numeroasă. „De la inginerie la inovație - aceasta este inima operațiunilor noastre și cel mai mare birou al nostru. Pentru a susține creșterea rapidă a Mambu, în anul 2020 am deschis un un al doilea birou la Iași” - astfel își descrie „unicornul” german prezența în România.

Compania operează în România prin subsidiara sa locală Mambu Tech SRL, fondată la Iași încă din anul 2011. Potrivit datelor oficiale colectate de Termene.ro, în anul 2019, firma germană avea în România un număr mediu de 93 de angajați.

De atunci, este foarte probabil ca numărul acestora să fi crescut, având în vedere dezvoltarea rapidă a firmei, mai ales pe fondul pandemiei de coronavirus COVID-19, care a determinat multe bănci clasice să-și accelereze procesul de digitalizare. Pe rețeaua profesională LinkedIn, apar 148 de angajați ai Mambu care trăiesc în România.

În prezent, Mambu caută un auditor tehnic pentru firma sa din Iași. Mambu Tech SRL a avut în anul 2019 o cifră de afaceri de 4,5 milioane de euro și profit de circa 200.000 de euro.

Parallax

Vizualizari
4076
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri