Denisa Crăciun

Un startup american, cu un român printre fondatori, a ajuns să valoreze 3,6 miliarde de dolari

Thumbnail

WHOOP, un startup lansat în Statele Unite, a obținut o finanțare de 200 de milioane de dolari într-o rundă de investiții seria F, condusă de SoftBank Vision Fund 2, ajungând astfel la o evaluare de 3,6 miliarde de dolari. Unul dintre co-fondatorii WHOOP este românul Aurelian Nicolae. 

Principalii investitori sunt IVP, Cavu Ventures, Thursday Ventures, GP Bullhound, Accomplice, NextView Ventures și Animal Capital, potrivit unui comunicat de presă WHOOP.

Will Ahmed, fondator și CEO (director general) WHOOP, a declarat că este încântat de parteneriatul încheiat cu SoftBank, „pe măsură ce compania crește la nivel international”.

Acesta a completat că  în ultimul an WHOOP a experimentat o creștere uimitoare, iar „potențialul tehnologiei noastre și marea piață pentru monitorizarea sănătății rămân în mare parte neexploatate”.

Unicornul WHOOP este unul dintre cei mai valoroși producători de dispozitive purtabile care monitorizează activităţile sportive şi este un important dezvoltator de softuri de analiza de date legate de mişcare, lansat cu nouă ani în urmă în Statele Unite.

WHOOP va folosi banii din investiția obținută:

  • în cercetare și dezvoltare pentru a construi viitorul tehnologiei purtabile;
  • îmbunătăți suita sa de produse, software și analize;
  • intra pe noi piețe;
  • achiziționa companii de tehnologie;
  • angaja cei mai buni ingineri.

Printre fondatorii startup-ului se numără şi inginerul român Aurelian Nicolae. Absolvent al Harvard, în 2012, an în care a lansat WHOOP.

Cei trei fondatori ai WHOOP sunt Will Ahmed (CEO), John Capodilupo și Aurelian Nicolae, toţi foşti colegi la Harvard.

Startup-ul are peste 500 de angajați, inclusiv 225 de noi membri în echipă, angajați în 2020 și a strâns până acum finanţări peste 400 de milioane de dolari, potrivit whoop.com. În 2022, WHOOP va deschide birouri în întreaga lume.

Parallax

Vizualizari
3144
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri