Raluca Abrihan

Un startup american cofondat de un român ajunge "unicorn"

Thumbnail

WHOOP un startup lansat în Stetele Unite şi cofondat de românul Aurelian Nicolae devine unicorn la o după o rundă de finanţare de 100 de milioane de dolari şi o evaluare de 1,2 miliarde dolari.

Informaţia a fost anunţată de antreprenorul Sergiu Biriş pe Grupul Romanian Startups.

WOOP este un producător de dispozitive purtabile care monitorizează activităţile sportive şi dezvoltator de softuri de analiza de date legate de mişcare şi a fost lansat cu opt ani în urmă în Statele Unite.

Thumbnail

foto: LinkedIn

Printre fondatori se numără şi inginerul român Aurelian Nicolae. Absolvent al Harvard, în 2012, an în care a lansat startupul WOOP, care devine azi unicorn la o evaluare de 1,2 miliarde de dolari.

Cei trei fondatori ai WOOP sunt Will Ahmed, John Capodilupo și Aurelian Nicolae, toţi foşti colegi la Harvard. Nicolae ocupă funcţia de Lead Product Engineer în companie.

Cea mai recentă rundă de finanţare de 100 de milioane de dolari a fost condusă de IVP, iar printre finanţatori se numără SoftBank Vision Fund 2, Accomplice, Two Sigma Ventures, Collaborative Fund, Thursday Ventures, Nextview Ventures, Promus Ventures, Cavu Ventures, D20 Capital şi LionTree Partners.

Startup-ul are peste 330 de angajați, inclusiv 200 noi membri în echipă, angajați în 2020 și a strâns până acum finanţări peste 200 de milioane de dolari, potrivit whoop.com.

Parallax

Vizualizari
2369
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri