Denisa Crăciun

Nou serviciu pentru startup-uri lansat de platforma românească de investiții SeedBlink

Eric Bartha

Platforma românească SeedBlink anunță marți un nou serviciu prin care startup-urile pot atrage în mod continuu investiții, potrivit unui comunicat transmis StartupCafe.ro.

SeedBlink, platforma all-in-one de equity management și investiții, lansează „Rolling Facility” pe SeedBlink Syndicates, de strângere continuă de fonduri, permițând startup-urilor să se adreseze în orice moment unor potențiali investitori și să asigure un flux constant de capital.

„Prin consolidarea mai multor investiții mici într-o singură entitate, Rolling Facility eficientizează gestionarea tabelului de capitalizare și asigură stabilitatea operațională, ajutând startup-urile să se extindă eficient, fără presiunea colectării de capital din runde tradiționale de finanțare”, anunță platforma românească de investiții.

Serviciul permite investitorilor de tip angel și fondatorilor să își pună în comun și să distribuie capitalul în cadrul propriilor rețele, favorizând oportunitățile de investiții colaborative prin utilizarea platformei.

„În contextul economic dinamic, dar volatil de astăzi, obținerea finanțării pentru startup-uri este mai dificilă. Cerințele necesare pentru a obține o finanțare de serie A sau serie B au crescut semnificativ față de acum 12-18 luni. Rundele tradiționale de finanțare durează acum mai mult pentru a se finaliza, determinând multe companii aflate la început să caute metode alternative de finanțare, cum ar fi finanțarea bazată pe venituri, împrumuturile de risc și crowdfunding-ul. Aceste metode ajută la prelungirea duratei de funcționare și susțin creșterea într-un peisaj de capital de risc mai restrâns”, a spus Eric Bartha (foto), Head of Revenue la SeedBlink.

„Într-un mediu în care colectarea tradițională de capital este plin de provocări, SeedBlink Syndicates prin intermediul Rolling Facility, oferă alternative viabile care oferă flexibilitate și stabilitate. În acest fel, startup-urile pot depăși mai bine incertitudinile economice, pot transforma contacte promițătoare în investitori, pot profita de oportunitățile de creștere fără a avea nevoie urgentă de strângere de fonduri și se pot concentra pe planificarea strategică mai degrabă decât pe nevoile imediate de capital”, a adăugat Eric Bartha.

Serviciul permite:

  • Strângere continuă de fonduri: Startup-urile se pot finanța continuu, pe termen nelimitat, colectând fonduri pe măsură ce se dezvoltă, acest lucru fiind util mai ales pentru fondatorii care anticipează viitoarele nevoi de capital, dar nu au nevoie de finanțare imediată.
  • Reducerea presiunii asupra fondatorilor: Spre deosebire de rundele tradiționale, care cer încheierea tranzacțiilor în intervale de timp foarte scurte, Rolling Facility oferă un calendar flexibil, susținut de sprijinul SeedBlink, permițând fondatorilor să implice investitorii fără urgentarea obișnuită.
  • Valorificarea conversațiilor cu potențiali investitori: Orice discuție promițătoare cu un potențial investitor poate fi transformată într-un parteneriat fără a aștepta o nouă rundă de finanțare, menținând astfel interesul și concentrarea asupra businessului din partea potențialului investitor.
  • Simplificarea managementului investițiilor: Rolling Facility consolidează mai multe investiții mici într-o singură entitate, simplificând gestionarea tabelului de capitalizare și planificarea financiară viitoare atât pentru fondatori, cât și pentru investitori.

De la lansare, SeedBlink a raportat peste un miliard de euro în active deținute, 374 milioane de euro mobilizate pentru investiții în startup-uri pentru peste 350 de companii din 15 țări și peste 4.000 de companii înscrise în programul de equity management.

Parallax

Vizualizari
1013
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri