Claudiu Zamfir

Peste 600 de români, înscriși la hackathonul pan-european anti-coronavirus COVID-19

Thumbnail

Peste 600 de români s-au înscris la hackathonul pan-european de inovare #EUvsVirus, care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, între 24 și 26 aprilie.

România se află în acest moment pe locul 4, ca număr de participanți înscriși dintre toate țările europene, țara noastră fiind depășită doar de Italia, Spania și Germania.

Pentru a da șansa cât mai multor persoane să participe la hackathon s-a decis prelungirea datei inițiale de înscriere, astfel că până în 24 aprilie cei interesați  se poate alătura, accesând site-ul https://euvsvirus.org/ unde sunt toate informațiile necesare.

Organizatorii au anunțat că vor exista și premii în bani pe lângă faptul că cele mai bune soluții vor fi invitate să se alăture platformei comunitare a Consiliului European pentru inovare (EIC), de către Comisia Europeană, care va facilita conexiunile cu utilizatorii finali și va oferi, de asemenea, acces la investitori, fundații și alte oportunități de finanțare din partea EIC și alte mecanisme de sprijin financiar ale UE.

Reamintim că sunt căutați dezvoltatorii, designerii, dar și cei cu cu expertiză în asistență medicală, afaceri, sociologie, educație etc. De asemenea, sunt căutați experți în domeniile digitalizării, afacerilor, sănătății, educației ș.a., care pot susține echipele.

Este nevoie și de „ninja” (organizatori) care se vor implica în organizarea și coordonarea echipelor în timpul hackathon-ului. Se pot implica și participa corporațiile, universitățile, administrațiile publice, ONG-urile, IMM-urile, startup-urile și  acceleratoarele.

Scopul hackathon-ului este de a reduce timpul de implementare a soluțiilor inovatoare dezvoltate de startup-uri și factorii de decizie, deoarece inovatorii vor putea folosi munca deja făcută de alți inovatori din Europa, în loc să înceapă de la zero sau să refacă munca deja făcută de către alții, potrivit Comisiei Europene.

EUvsVirus este un hackathon pan-european organizat de Comisia Europeană.

----

Citește și:

Parallax

Vizualizari
466
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri