Claudiu Zamfir

Un român a deschis, cu niște italieni, o platformă care schimbă bitcoin și acum au obținut o finanțare de 3,5 milioane euro

Thumbnail

Un student de origine română, din Italia, a fondat, în anul 2018, alături de colegi de-ai săi italieni, o platformă pe care se schimbă bitcoin cu alte criptomonede sau bani convenționali, iar acum au obținut o finanțare de capital de risc de 3,5 milioane de euro.

Potrivit Tech.eu, startup-ul Young Platform a obținut noua rundă de investiții din partea  fondului de capital de risc United Ventures, din Milano, cu participarea Ithaca Investments și a unor business angels italieni.

În cei 3 ani de existență, platforma de tranzacționare crypto a obținut investiții totale de circa 5 milioane de euro, conform datelor de pe Crunchbase.

Young Platform a fost fondată în anul 2018, de către 6 studenți de la Universitatea din Torino. Printre aceștia se numără și Alexandru Ștefan Gheban, care ocupă poziția de director operațional (COO) al companiei, în prezent. Cofondatorii săi sunt: Andrea Ferrero, Samuele Raimondo, Andrea Carollo, Marco Ciarmoli și Daniele Rinaldi.

Gheban este originar din Iași, dar este stabilit în Italia. A făcut liceul la Fossano, un oraș mic din nordul Italiei. Apoi a studiat informatica la Universitatea din Torino, pe care a absolvit-o în 2019.

Young Platform nu este doar un exchange crypto, ci oferă în plus tinerilor educație pentru gestionarea responsabilă a activelor digitale. „Este o aplicație de educație financiară, care face lumea criptomonedelor accesibilă pieței de masă. Noi scădem radical costurile de tranzacționare, stabilim o relație solidă cu clienții și dăm la o parte barierele de la intrarea pe piața criptomonedelor”, spunea Alexandru, în luna mai 2021, la o competiție de startup-uri.

Young Platform va deveni, în următorii 2 ani, un Coinbase al Europei!” - mai crede tânărul antreprenor.

Prețul bitcoin, lovit de China

Între timp, piața criptomonedelor trece printr-o perioadă de turburențe. Marți, 22 iunie, bitcoin a scăzut în jurul valorii de 30.000 de dolari, pe fondul măsurilor luate de autoritățile din China comunistă împotriva crypto. Vinerea trecută, autorităţile din provincia chineză Sichuan au interzis activităţile de „minerit” de bitcoin, conform Reuters, citată de HotNews.

Luni, Banca Centrală a Chinei (PBOC) a anunţat că a convocat câteva bănci şi companii de plăţi, solicitându-le să ia măsuri drastice împotriva tranzacţionării de criptomonede. Întâlnirea oficialilor PBOC cu instituţii ca Agricultural Bank of China (AgBank), China Construction Bank (CCB), Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) şi Alipay vine după ce luna trecută Comitetul de dezvoltare şi stabilitate financiară de la Beijing avertiza că statul chinez va lua măsuri ferme împotriva activităţilor de minare de bitcoin şi a activităţilor de tranzacţionare cu criptomonede, în încercarea de a elimina riscurile financiare.

Miercuri, în jurul orei 9.20, prețul bitcoin își mai revenise puțin, ajungând pe la 34.000 de dolari, potrivit Condesk.

 

Parallax

Vizualizari
6653
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri