Claudiu Zamfir

O platformă românească de leasing, lansată astă-vară, susține că valorează 10 milioane EUR după 4 luni

MOOV Leasing

O platformă românească de leasing operațional, lansată în luna iulie 2023, susține acum că a ajuns să valoreze 10 milioane EUR, după 4 luni, în urma atragerii unor investitori.

Moov Leasing este o platformă digitală de mobilitate, fondată de Bogdan Speteanu, fost CEO al BCR Leasing, și Mircea Dihel, fost CEO al Țiriac Leasing. Startup-ul oferă pachete de servicii auto integrate de leasing operațional, destinate persoanelor fizice, PFA-urilor, antreprenorilor și companiilor.

Platforma a devenit funcțională în iulie 2023, fiind lansată oficial pe 15 noiembrie 2023. Acum, startup-ul susține că a ajuns să valoreze 10 milioane de euro, după ce i-a atras ca acționari pe Loredana și Simion Apreutese, fondatorii grupurilor de firme ce fac parte din International Alexander Holding. Cei doi oameni de afaceri au preluat 25% din Moov Leasing.

„Astfel, Moov Leasing a ajuns la o evaluare de 10 milioane de euro și are planuri ambițioase de dezvoltare” - susține startup-ul românesc, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Până la finalul anului 2023, Moov Leasing crede că va înregistra active în valoare de 15 milioane de euro, ținta declarată fiind ca, în următorii 3 ani, volumul finanțărilor să ajungă la 100 de milioane de euro.

Platforma Moov susține că „permite o personalizare completă a pachetului de leasing: clienții aleg durata contractului și serviciile dorite. În plus, au posibilitatea de a adăuga servicii, de a schimba sau de a cumpăra mașina pe parcursul contractului, dar și să renunțe oricând la acesta, fără povara unui angajament financiar pe termen lung. Procesul de aprobare și semnare a contractului durează mai puțin de 10 minute și poate fi realizat direct de pe laptop”.

În curând, startup-ul va lansa și o aplicație de mobil.

Firma de leasing operațional mai afirmă că, prin serviciile sale, persoanele juridice au rată fixă lunară, deductibilă integral, cu acces la asigurări, taxe, rovinietă, întreținere completă, asistență rutieră, managementul anvelopelor.

De partea cealaltă, noii acționari ai Moov, Loredana și Simion Apreutese, și-au deschis business-ul, International Alexander Holding (IAH), în urmă cu 20 de ani. Firma de familie este un integrator independent de servicii de transport, logistică integrată, producție și imobiliare. IAH are în structură peste 20 de companii independente cu 2800 de angajați și activitate în România, Ungaria, Serbia, Cehia și Germania, potrivit comunicatului.

Parallax

Vizualizari
3058
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri