Claudiu Zamfir

Au fost directori la BCR și Țiriac Leasing și apoi au început un startup în domeniul lor

MOOV Leasing

După 20 de ani de carieră în sectorul financiar, doi foști directori ai BCR Leasing și Țiriac Leasing au luat drumul antreprenoriatului și au început un startup tot în domeniul în care au lucrat.

Bogdan Speteanu este fostul CEO al BCR Leasing, iar Mircea Dihel a ocupat funcția de CEO al Țiriac Leasing. Acum ei lucrează la dezvoltarea unei platforme de tip mobility-as-a-service (MaaS), denumite MOOV Leasing.

Startup-ul ar urma să ofere servicii de leasing operațional destinate persoanelor fizice, liber profesioniștilor și firmelor mici, pe bază de abonament lunar.

Platforma este programată să se lanseze în a doua jumătate a anului 2023, dar cei doi asociați susțin că ar ar fi investit deja 3 milioane de euro în afacere, potrivit unui comunicat transmis StartupCafe.ro.

De asemenea, în perioada următoare, ei vor să atragă runde suplimentare de investiții.

„În acest moment, ne concentrăm pe optimizarea platformei digitale și pe extinderea rețelei de parteneri, care este deschisă pentru companiile interesate”, a declarat Bogdan Speteanu, cofondator al startup-ului.

Anterior, el a condus timp de 10 ani compania de leasing a grupului BCR și a fost, timp de doi ani, și președintele Asociației Societăților Financiare din România. Cariera sa în sectorul financiar se întonde pe o perioadă de circa 20 de ani.

La rândul lui, celălalt asociat, Mircea Dihel, are și el în spate o carieră de circa 20 de ani pe poziții de management în sectorul financiar. Printre altele, el a fost CEO al Țiriac Leasing (preluată de BT Leasing) și director general al OTP Leasing.

Parallax

Vizualizari
3932
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri