Denisa Crăciun

O platformă românească de mașini SH bazată pe inteligență artificială atrage o investiție de 300.000 EUR

masina sh

O platformă românească de vânzări de mașini second-hand, bazată pe inteligență artificială, anunță, marți, într-un comunicat către StartupCafe.ro, că a atras investiții de 300.000 EUR.

Instant.ro a anunțat că închide prima rundă de finanțare în mai puțin de o săptămână, atrăgând 300.000 EUR de la mai mulți investitori și susține că a ajuns să valoreze 2 milioane EUR în prezent.

Finanțarea atrasă a presupus vânzarea a 15% din acțiuni. Fondurile atrase vor fi folosite pentru scalare și extinderea modelului de inteligență artificială pentru automatizarea și eficientizarea procesului de vânzare - cumpărare de mașini la nivel național.

Startup-ul bucureștean fondat în 2022 își propune extinderea rețelei de dealeri parteneri și consolidarea poziției pe piață. Totodată, va continua dezvoltarea și optimizarea noilor funcționalități. 

În cele 4 luni de la lansare, platforma susține a ajuns la un trafic lunar de 30.000 de utilizatori activi. Aceștia generează peste 100.000 de vizualizări de pagină și petrec, în medie, peste 2 minute pe site. Platforma a generat, până acum, peste 3.000 de anunțuri de vânzare și peste 600 de lead-uri calificate de vânzare sau cumpărare de automobile rulate. 

Startup-ul colaborează deja cu unii dintre cei mai mari dealeri auto din România, printre care Țiriac Auto, Automobile Bavaria și Auto Bias.

Ce face startup-ul românesc

Platforma Instant.ro a fost lansată de Dan Marc și Paul Gheorghiu, fondatorii startup-ului Footprints AI, și permite tranzacționarea autoturismelor rulate, pe baza prețului corect calculat aproape instantaneu și propus de softul de inteligență artificială. 

Instant.ro utilizează inteligența artificială, în primul rând, pentru generarea estimărilor de preț (Machine Learning), precum și a textelor și imaginilor, folosind Large Language Models, și integrează tehnologii de Computer Vision pentru analiza documentelor și a pozelor cu autoturismul.

Integrarea inteligenței artificiale oferă un plus de încredere întregului proces de tranzacționare, Instant.ro propunând prețul corect cu o acuratețe de 96%. Timpul de vânzare al unei mașini second hand este redus, astfel, de la o medie de 90 de zile, în prezent, la aproximativ 48 de ore pentru vânzarea pe loc și 14 zile pentru vânzarea prin licitație sau pe piața online”, susține startup-ul. 

Pe platformă pot fi tranzacționate mașini produse începând cu 2013.

Parallax

Vizualizari
1089
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri