Denisa Crăciun

O platformă de joburi lansată de bulgari, folosită și în România, a obținut 2 milioane EUR finanțare

Thumbnail

Un startup bulgăresc care a lansat o platformă online de joburi folosită și în România a obținut o finanțare de 2 milioane de euro de la fondul de investiții Morningside Hill.

nPloy este o platformă online lansată în 2019 de Konstantin Tsonev, Boris Kolev și Tsvetoslav Zahariev, care conectează și potrivește candidații la joburi cu angajatorii după modelul aplicațiilor de dating.

Platforma a atras deja peste 85.000 de candidați și 500 de angajatori pe piața din Bulgaria și România, după cum susține startup-ul într-un anunț pe site-ul său, iar acum plănuiește să se extindă.

Startup-ul cu sediul la Sofia, Bulgaria vrea să utilizeze finanțarea obținută pentru a face platforma sa disponibilă în alte 10 țări până la finalul 2023.

„Platformele de publicare de locuri de muncă online în masă, nu numai în Balcani, ci și în Europa, sunt adesea stângace și ineficiente. Este exact ceea ce vrem să schimbăm cu nPloy, după ce am construit cu succes o platformă inovatoare de potrivire a locurilor de muncă, bazată pe modelele de aplicații de întâlniri. Am înlocuit procesul standard de pre-selecție cu un algoritm AI care le permite utilizatorilor să vadă numai locurile vacante relevante pentru experiența și cerințele lor, iar angajatorilor să caute candidații potriviți mai eficient”, spune Konstantin Tsonev, co-fondator nPloy.

De cealaltă parte, Pavel Velkov, managing partner la VCfirm Morningside Hill, a declarat: „am investit în nPloy pentru că credem în necesitatea transformării pieței de recrutare din Europa. Orice idee bună are nevoie de un plan de afaceri bun și de oameni pasionați de implementarea sa, iar nPloy are exact asta”.

Pe nPloy companiile au acces la informații precum experiență sau abilitățile profesionale ale persoanelor care își caută un loc de muncă, dar nu și la date personale precum gen, nume, vârstă etc.

Parallax

Vizualizari
535
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri