Claudiu Zamfir

Nou joc Tetris pentru iPhone, făcut de români cu americanii

Thumbnail

S-a lansat o nouă versiune a legendarului joc Tetris, realizat de o firmă din SUA în colaborare cu un studio românesc de gaming, numai pentru iPhone, Mac și alte dispozitive Apple.

Tetris Beat a fost lansat de N3TWORK, o companie de gaming cu sediul la San Francisco, în colaborare cu românii de la Amber.

Joc exclusiv Apple Arcade, Tetris Beat îmbină gameplay-ul clasic al Tetris cu mecanici de ritm inovatoare și care conține muzică exclusivă de la un line-up divers și eclectic de artiști populari. Așa îl descrie Amber, într-un comunicat trimis, marți seara, StartupCafe.ro.

Coloana sonoră a jocului cuprinde o serie diversă și eclectică de muzicieni, printre care Alison Wonderland, GARZA (de la Thievery Corporation), Hannah Diamond, Octo Octa, Dawud, CINTHIE și mulți alții. Jocul conține 18 melodii dance, rap și pop, urmând ca în fiecare lună să fie adăugate noi melodii dintr-o varietate mare de genuri.

În producția jocului, a fost implicată o echipă internațională de 25 de specialiști.

Dezvoltarea integrală a unui titlu cu o asemenea greutate precum Tetris arată nivelul de profesionalism și de talent în care se află astăzi Amber, dar și cât de mult a crescut la nivel global: la crearea jocului a contribuit o echipă extrem de diversă, alcătuită din specialiști din studiourile noastre din București, Guadalajara, Montreal și nu numai”, a spus Jaime Gine, noul CEO al Amber.

Studioul de jocuri video a fost fondat la București, în anul 2013, de Mihai Pohonțu, ex-vicepreședinte al Samsung pentru relațiile cu dezvoltatorii de software. Acesta ocupase mai înainte poziții de conducere și în compania americană Electronic Arts, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri video din lume. În prezent, Pohonțu este președinte executiv al Amber.

Compania românească de gaming are sediul central în București și birouri în Botoșani, San Francisco, Los Angeles, Guadalajara și Montreal. De-a lungul timpului, românii au lucrat la diverse producții internaționale pentru giganți ca Disney, Rovio, NBC Universal, That Game Company.

Așadar, nu e de mirare că acum Amber a dezvoltat și noul joc Tetris, un titlu legenadar în gaming, lansat în 1984, în URSS, de  programatorul rus Alexey Pajitnov.

Tetris Beat poate fi jucat pe iPhone, iPad, Mac și Apple TV și oferă suport pentru controler fizic și Spatial Audio pentru AirPods Pro și AirPods Max.

Urmărește un interviu video acordat StartupCafe, în 2017, de Mihai Pohontu, fondatorul Amber:

Parallax

Vizualizari
403
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri