Claudiu Zamfir

Colecție NFT românească prin care putem dona pentru îngrijirea copiilor și adulților ce suferă de boli incurabile

Thumbnail

Românii pot dona acum și prin intermediul NFT-urilor pentru îngrijirea copiilor și adulților ce suferă de boli incurabile. Vorbim despre proiectul „Copacul Dorințelor: Amintiri din Copilărie”, primul film din lume lansat sub formă de fotograme NFT, colecția venind în sprijinul organizației de binefacere HOSPICE Casa Speranței.

Colecția este formată din 12.432 NFT-uri constând în fotograme din filmul „Copacul Dorințelor: Amintiri din Copilărie”. 12.432 reprezintă numărul total de vizite la domiciliu realizate de HOSPICE Casa Speranței în anul 2021.

Costul unui NFT din colecție este echivalentul în Ethereum (ETH) al sumei de 250 lei, care reprezintă costul unei vizite la domiciliu. 50% din încasările obținute vor fi donate către HOSPICE Casa Speranței. NFT-urile pot fi achiziţionate direct de AICI.

Abrevierea NFT provine de la „Non Fungible Token”, adică un jeton nefungibil. Bunurile pot fi fungibile sau nefungibile. Sunt fungibile bunurile determinabile după număr, măsură sau greutate, astfel încât pot fi înlocuite unele prin altele în executarea unei obligaţii. Banii sunt bunuri fungibile. NFT-urile sunt bunuri nefungibile, adică bunuri individual determinate, care nu pot fi înlocuite prin alte bunuri. Sunt unice.

Toți deținătorii de NFT-uri din colecție vor fi incluși pe whitelist pentru colecția NFT viitoare, „Alpaca”, reprezentându-l pe Mișu the (P)alpaca, mascota HOSPICE Casa Speranței, un simbol al implicării, al gesturilor mici care duc la binele mai mare și al faptelor bune făcute cu zâmbetul pe buze. De asemenea, urmează să anunțăm în curând și alte beneficii pentru deținătorii de NFT-uri din colecție.

„Copacul Dorințelor: Amintiri din Copilărie” este primul film românesc fantastic de familie lansat în ultimii 30 de ani în România, un film dedicat atât celor mici, cât și întregii familii, cu un impact imediat asupra calității vieții altor oameni. Filmul este inspirat din fapte reale, ilustrând povestea Marei și a prietenilor ei, aflați într-o aventură care duce în lumea amintirilor din copilărie a lui Ion Creangă.

Pelicula este regizată de Andrei Huțuleac, după un scenariu de Mihai Mănescu, Matei Dima (alias BRomania) şi Andrei Huţuleac. Proiectul este implementat de Oveit şi Minternational Affairs.

 

Parallax

Vizualizari
528
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri