Denisa Crăciun

11 milioane dolari, finanțare pentru un startup tech de soluții pentru veterinari fondat de români

startup veterinar

Un startup ce a lansat o aplicație de stocare de informații și programări la medicul veterinar, fondat de români, a obținut o finanțare de 11 milioane de dolari într-o rundă de investiții serie A condusă de Atomico.

Platforma Digitail a fost fondată în 2018 de trei tineri antreprenori români: Sebastian Gabor, Ruxandra Pui (foto) și Alexandru Tăbolcea, care a ales să plece din startup între timp.

Cu capitalul atras, startup-ul vrea să își extindă operațiunile în SUA și Canada, și să își dezvolte produsul. 

În 2021, Digitail a mai obținut o finanțare de 2,5 milioane de dolari de la un grup de investitori, printre care și Gradient Ventures, fond de investiții al gigantului IT Google, axat pe inteligență artificială.

Ce face Digitail, startup fondat de români

Ce face Digitail? Pe scurt, ajută cabinetele veterinare și proprietarii de animale în același mod în care Booking.com, de exemplu, ajută hotelurile și turiștii. Digitail este un sistem online, bazat pe tehnologie cloud, prin care veterinarii care îl folosesc reușesc să aducă la cabinete mai mulți pacienți.

Platforma le oferă medicilor veterinari un sistem de management compatibil cu orice fel de dispozitiv, care îi ajută să-și gestioneze mai ușor relația cu proprietarii de animale, îmbunătățind retenția. 

De-a lungul timpului, Digitail a câștigat o serie de premii în competiții de startup-uri, iar în 2019 a fost nominalizat de StartupCafe.ro pentru concursul Central European Startup Awards (CESA). Atunci, Digitail a ajuns în finala românească a CESA la categoriile Startup-ul anului și Cel mai bun startup de tehnologie în sănătate.

Digitail lucrează cu peste 750 de clinici din întreaga lume, care deservesc aproximativ 1,4 milioane de animale de companie.

Parallax

Vizualizari
3145
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri