Denisa Crăciun

Marketplace de credite din Republica Moldova, 100.000 Euro de la un startup studio românesc

Thumbnail

Fagura.com, un marketplace de credite din Republica Moldova, a atras o investiție de 100.000 de euro de la V7 Capital, un startup studio din România deținut de antreprenorii Andrei Crețu și Iulian Cîrciumaru.

Investiția, de tip convertible note, va ajuta startup-ul să stimuleze viteza de finanțare a cererilor de împrumut de pe platformă și de a crește oferta de finanțare pentru investitori.

„Aveam nevoie de această investiție ca să dinamizăm finanțarea cererilor mai mari. Cereri de 4000 sau 5000 euro aveau nevoie de mai multe zile pentru a aduna suma completă, iar uneori erau finanțate parțial. Am testat acest mecanism în luna decembrie și împrumuturile se finanțează mult mai rapid. Plus, va crește oferta din Secondary Market. Sperăm să aducă investitorilor din platformă mai multă siguranță și încrederea că dezvoltăm un produs în care riscăm și noi, alături de ei”, spune Tudor Darie, CEO Fagura.com 

„Cred că industria financiară, deja în plină schimbare, își va accelera ritmul în care se transformă, iar unul dintre vectorii care stau la baza acestei transformări va fi “democratizarea” accesului la capitalul privat. Modelul de P2P lending al Fagura poate adresa acest trend, iar echipa proiectului ne-a dat încrederea că poate dezvolta afacerea într-un mod sustenabil”, spune Iulian Cîrciumaru, Managing Partner V7 Capital. 

După ce o cerere de împrumut este listată pe platformă, investitorii au posibilitatea de a investi prioritar, susține compania din Republica Moldova. Dacă timp de 1-2 zile lucrătoare sumă nu este finanțată deplin, Fagura va cofinanța diferența, dar nu mai mult de 25-30% din valoarea împrumutului.

Începând cu martie 2022, Fagura va lista aceste investiții în Secondary Market, modulul de piață secundară de pe platformă, pe care investitorii le vor putea cumpăra.

Ce este Fagura

Fagura.com este o platformă de P2P lending (investiții alternative în împrumuturi) lansată în mai 2019. Compania susține că are peste 30.000 de conturi de utilizator create în platformă și peste 560 de investitori activi care au generat finanțare în valoare peste 1 milion de euro în peste 980 de împrumuturi.

Într-o descriere pe site-ul său, fintech-ul de peste Prut spune că Fagura este o lume financiară „care conectează investitorii interesați de profituri mai mari cu împrumutații care obțin dobânzi mai mici decât în sistemul financiar tradițional. Nu suntem bancă, organizație de microfinanțare sau asociație de economii și împrumut”.

În 2021, Fagura a atras o investiție de 340 mii euro prin Seedrs.com, o platformă de crowd investing din Londra, pentru a pregăti și lansa platforma în Uniunea Europeană.

Parallax

Vizualizari
960
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri