Claudiu Zamfir

LISTĂ 2021: Ce startup-uri tech mai fac studenții români

Thumbnail

Un număr de 39 de afaceri start-up și spin-off românești, inițiate de studenți români, au fost acceptate în programul de dezvoltare și mentorat în domeniul tehnologiei Innovation Labs 2021, în urma a două hackathone-uri de la București și Sibiu.

33 de echipe au fost selectate la evenimentul de la București și 6 echipe în Sibiu. Antreprenorii se alătură altor 23 de echipe deja calificate după hackathone-urile din 4-5 martie din Cluj-Napoca și Timișoara. „Echipele calificate încep o experiență intensă de interacțiuni săptămânale cu mentorii, utilizatorii și potențialii investitori, pătrunzând treptat în lumea inovării digitale și a antreprenoriatului tehnic” - spun organizatorii într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Pe 20 și 21 martie 2021, urmează Hackathon-ul Innovation Labs Iași. Înscrierea pentru acesta se poate face AICI  până pe data de 18 martie - fiind bineveniți participanți din toate centrele universitare din țară.

Pe 14 octombrie 2021, în cadrul evenimentului Demo Day, finaliștii programului își vor prezenta produsele în fața partenerilor, a reprezentanților media și a potențialilor investitori, urmând ca echipele cele mai convingătoare să fie recunoscute prin premiile Innovation Labs. Echipele vor continua să beneficieze de sprijinul acceleratorului și al susținătorilor programului și după încheierea perioadei de mentorat, devenind parte din comunitatea de alumni a Innovation Labs.

Printre inovațiile propuse de tinerele echipe din Hackathon-urile Innovation Labs din București și Sibiu se numără:

  • FlexiOffice, start-up care dezvoltă o platformă ce oferă o soluție de gestionare eficientă a spațiului de lucru pentru companii și spații de coworking. Platforma pune la dispoziție un raport cu privire la activitatea angajaților, fiind utilă atât acum, cât și pe viitor, date fiind numeroasele companii ce vor adopta un stil hibrid de lucru în următorii ani.
  • MediBlock, start-up interdisciplinar ce aduce alături studenți din cadrul Universității Politehnica din București, viitori ingineri, cu studenți din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, viitori medici, lucrând la o aplicație de stocare a datelor medicale prin intermediul tehnologiei blockchain. Soluția propusă de MediBlock promite astfel să rezolve problemele legate de confidențialitate, accesibilitate și stocare a datelor din sistemul medical.
  • Recycllux, start-up care folosește imagini din satelit și algoritmi de machine learning pentru a identifica locurile marine poluate cu plastic, iar apoi găsește agenți colectori printr-o tehnologie de tip blockchain.

Lista completă a celor 39 de echipe admise la București și Sibiu la finalul acestui comunicat:

 

Lista Startups by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
1294
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri