Raluca Abrihan

Programul de accelerare pentru startup-uri IT Innovation Labs anunță Hackathoanele din București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara

Thumbnail

Innovation Labs, programul de accelerare pentru start-up-uri tehnice și mentorat pentru tineri antreprenori, studenți și cercetători, anunță programul Hackathoanelor și programelor de mentorat de 7 luni, organizate în București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara. Când încep înscrierile și cine poate participa.

Ediția 2021 a programului Innovation Labs se va desfășura în format online, pentru a păstra condițiile de siguranță în contextul curent.

Înscrierea la cele 5 Hackathoane din 2021 se poate face până la:

  • 4 martie pentru Hackatoanele din 6-7 martie din Cluj-Napoca, Iași și Timișoara

  • 11 martie pentru Hackatoanele din 13-14 martie din Sibiu și București accesând www.innovationlabs.ro/register.

Înscrierile sunt deschise studenților, tinerilor absolvenți și cercetătorilor care își doresc să trăiască experiența dezvoltării unui produs de tehnologie alături de mentori experimentați, antreprenori și specialiști în ICT și business. Programul, care se va desfășura la nivel național în perioada martie - octombrie 2021 în cele 5 orașe, este organizat de Asociația Tech Lounge, Fundația Transylvania Institute of Technology, Asociația Calemis, EduHub și Cowork Timișoara cu sprijinul BRD– Groupe Société Générale, Atos, Orange, Elrond, Carrefour, având Romanian - American Foundation ca partener strategic, și în colaborare cu Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior a Cercetării Dezvoltării și Inovării.

Innovation Labs este implementat alături de partenerii academici: Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea din București, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, Universitatea „Babeș–Bolyai”, Universitatea Tehnică din Cluj–Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Politehnica Timişoara și Universitatea de Vest din Timişoara.

Participanții la Innovation Labs 2020 vor fi împărțiți în trei categorii de echipe, în funcție de specificul acestora:

  • echipe formate exclusiv din studenți

  • echipe spin-off din mediul universitar –  care se adresează echipelor de cercetători cu rezultate tehnice deosebite, care vor beneficia de susținere în procesul de identificare a potențialelor piețe de vânzare și a oportunităților privind aplicarea tehnologiilor dezvoltate în scenarii reale de afaceri;

  • echipe formate din studenți și antreprenori cu experiență, ce vor parcurge împreună un program de descoperire antreprenorială.

Pornind de la o idee dezvoltată în cadrul programului de mentorat pe una dintre verticale, tinerii participanți în program vor construi pas cu pas un prototip viabil pentru lansarea în piață. Drumul inițiatic, de transformare a unei idei într-un produs care să răspundă nevoilor clienților reali, este susținut în mod specific de către parteneri ai Innovation Labs care sprijină direcțiile strategice de dezvoltare.

Astfel, verticalele propuse pentru 2021 sunt: agriculture, cybersecurity, fintech, blockchain, Health & Lifestyle, retail, smart cities și smart mobility.

Innovation Labs invită însă tineri din toate universitățile să se alăture programului în centrul Innovation Labs cel mai apropiat lor - profitând de organizarea online a programului.

Parallax

Vizualizari
950
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri