Claudiu Zamfir

Doi jurnaliști români vând soluții de inteligență artificială pentru înlesnirea proceselor administrative din cabinetele medicale

Parol

Jurnaliștii Claudiu Pândaru și Alex Livadaru și-au deschis un startup IT, împurenă cu încă doi asociați, iar acum furniează o soluție software bazată pe inteligență artificială rețelei medicale Regina Maria.

Startup-ul Parol, lansat în anul 2020 de Claudiu Pândaru, Alex Livadaru, Alex Țepeș și Valentin Ichim, furnizează soluții de inteligență artificială menite să ușureze procesele administrative din cadrul consultațiilor.

Firma IT spune că platforma sa „generează, în timp real, rapoartele medicale în urma consultațiilor, ajutând medicii să aloce și mai mult timp pacienților”.

Acum, rețeaua de sănătate privată Regina Maria implementează softul AI în clinicile sale, alături de srtartup-ul Parol.

Implementarea sistemului Parol începe printr-un program pilot, în clinici din trei orașe majore: București, Cluj Napoca și Timișoara.

„Misiunea noastră la Parol este de a transforma documentația medicală, făcând-o mai eficientă și mai puțin intruzivă” -  a declarat Claudiu Pândaru, CEO-ul Parol, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Sistemul Parol este proiectat să genereze automat rapoarte medicale prin interpretarea precisă a conversațiilor dintre doctor și pacient în documentație structurată. Acest lucru simplifică procesul de documentație și îmbunătățește acuratețea înregistrărilor medicale, contribuind la o îngrijire mai bună a pacientului.

Astfel, medicul poate să dedice și mai mult timp în cabinet pacientului, contribuind la consolidarea interacțiunii dintre cei doi. Impactul expansiunii timpului petrecut în cabinet este unul benefic în primul rând pentru pacient, pentru că presiunea asupra acestuia în a oferi medicului toate informațiile necesare evaluării stării de sănătate scade, iar sentimentul de siguranță și încredere crește proporțional.

„Acest software, prin înregistrarea detaliată și precisă a conversațiilor dintre medici și pacienți, nu doar că facilitează un proces de documentare mai complet, ci ajută și la organizarea mai eficientă a informațiilor. Implementarea sa la nivel de rețea marchează un pas esențial în evoluția spre un sistem de sănătate adaptat nevoilor complexe ale societății contemporane, unde fiecare detaliu poate face diferența în asigurarea unei îngrijiri de calitate superioară”, a explicat Dan Dimitriu, directorul medical din cadrul policlinicilor Regina Maria.

Parallax

Vizualizari
841
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri