Claudiu Zamfir

Un IT-ist care a predat la Academia Tehnică Militară și-a făcut o platformă crypto pentru freelanceri, denumită Black Hat Network

Thumbnail

Black hat” este un termen din domeniul securității cibernetice ce face referire, de regulă, la hackerii care sparg sisteme informatice pentru a obține bani de la victime. Un IT-ist român, care spune că a predat și la Academia Tehnică Militară din București, cea care pregătește viitorii ofițeri ce construiesc și apără sistemele informatice critice ale țării, a deschis o platformă pe bază de tehnologii blockchain și crypto, pentru freelanceri tech, al cărei nume pleacă de la termenul „black hat”, iar acum a obținut și o investiție de 1 milion de dolari.

BH (Black Hat) Network se numește startup-ul fondat de Marius-Viorel Grigoraș (CEO) și Eddie Munteanu (COO). Platforma are sediul la Vaduz, capitala microstatului Liechtenstein, o țară mai mică decât Bucureștiul, situată între Elveția și Austria.

Directorul operațional Eddie Munteanu este specialist în optimizarea site-urilor pentru motoarele de căutare (SEO).

Directorul general, Marius-Viorel Grigoraș, este programator cu experiență licențiat și doctor în informatică al Politehnicii Bucureștene. De asemenea, el și-a făcut masteratul la Academia Tehnică Militară (ATM), din București, cea care „alimentează” Armata, serviciile de informații și alte servicii speciale (cum e STS) cu IT-iști care lucrează la infrastructurile informatice critice ale României. De altfel, el a și predat pentru 5 luni (2013-2014) la Academia Tehnică Militară, în calitate de cadru didactic asociat, conform profilului său de pe LinkedIn.

Ce este BN Network? Se definește drept marketplace bazat pe criptomonede, destinat freelancer-ilor și antreprenorilor tech. Folosind tehnologia blockchain românilor de la Elrond, BN Network „își propune să ofere tuturor celor din industria criptomonedelor posibilitatea de a deschide oportunități pentru cumpărarea și vânzarea de bunuri și servicii digitale într-o lume guvernată în prezent de sisteme fiat” -conform unui comunicat transmis StartupCafe.ro.

BH Network a lansat o campanie de finanțare cu criptomonede, prin care și-a propus să strângă bani de la investitori, pe TOKERO, o platformă românească de schimb crypto fondată de antreprenorul Marius Morra. Tokenul crypto al celor de la BH Network se numește BHAT, fără nicio legătură cu prenumele hindus sau cu moneda oficială cu nume asemănător, baht, din Thailanda.

Acum, TOKERO a anunțat încheierea campaniei presale a celor de la BH Network, derulată în perioada 26-30 ianuarie 2022, sub formă de licitație. Astfel, BH Network a strând 1 milion de dolari de la investitori.

Parallax

Vizualizari
6798
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri