Denisa Crăciun
Startup-ul românesc de tehnologie pentru educație Youni a obținut o finanțare de un milion de dolari, de la fondul ceh de investiții Soulmates Ventures, la care a participat și fondul de capital de risc Early Game Ventures, care a obținut capital și din fondurile europene PNRR.
Anterior, EGV a mai investit în Youni prin Early Game Fund I, în runde succesive de pre-seed și seed, la care au participat și alți investitori.
Startup-ul românesc Youni, fondat în 2017 de antreprenorul Andrei Nicolae, va utiliza investiția pentru a lansa pe piață o nouă tehnologie bazată pe inteligența artificială, de optimizare a proceselor de admitere în cadrul universităților de oriunde din lume, conform unui comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro.
În acest moment, Youni colaborează cu peste 600 universități din Europa, Statele Unite, Asia și Australia.
„Youni este unul dintre startup-urile edtech din portofoliul nostru în care am investit la scurt timp după lansarea primului nostru fond. Am urmărit constant evoluția lor, inovațiile cu care vin pe această piață a educației formale care pare ușor înțepenită în timp și suntem convinși că noua investiție le va da aripi pentru ceea ce vor să dezvolte în viitor”, a declarat Dan Călugăreanu, Partener Early Game Ventures.
„Noua tehnologie este unică în lume și, în acest moment, este deja în testare la câteva universități celebre din Statele Unite. Am primit feedback foarte pozitiv. Tehnologia noastră a reușit deja să reducă în proporție de peste 30% eforturile și timpii alocați procesului de admitere de către echipele universităților, prin automatizarea anumitor procese. Avem încredere că noua investiție ne va ajuta să ne dezvoltăm această nouă linie de business și să devenim furnizorul preferat de tehnologie pentru admitere al universităților din întreaga lume”, a spus Andrei Nicolae, CEO Youni.
În total, startup-ul a obținut investiții în valoare de 2,3 milioane dolari.
Early Game Ventures (EGV) II este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) capitalizat prin Recovery Equity Fund, administrat de catre European Investment Fund si finantat prin PNRR in cadrul Next generation EU.