Denisa Crăciun

Un startup românesc de tehnologie în domeniul educației își deschide birouri în Kazahstan și Uzbekistan

youni

Un startup românesc edtech, care dezvoltă o platformă pentru elevii care vor să studieze la universități din străinătate, își deschide birouri în Kazahstan și Uzbekistan.

Startup-ul românesc Youni, fondat în 2017 de antreprenorul Andrei Nicolae, anunță, miercuri, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, că și-a extins prezența în Asia Centrală prin deschiderea celor două birouri și urmează să intre și pe piața din Polonia și cea din Ungaria.

Extinderea în cele două state din Asia Centrală a presupus investiții în valoare de 80.000 EUR majoritatea fondurilor fiind alocate către operațional, HR și marketing.

Compania are în prezent o echipă formată din 24 de consultanți în educație, dezvoltatori specialiști în marketing și experți în dezvoltarea de business la nivel internațional.

„Am ales să ne extindem operațiunile în cele două state foste sovietice pentru că am observat un număr semnificativ de elevi și studenți cu aspirații internaționale, dar care se confruntă cu bariere informative și de proces. În același timp, există și un interes sporit din aceste țări pentru studiul în România. Pentru a deschide aceste piețe, căutăm să angajăm vorbitori de limbă rusă care locuiesc în România și care să ne ajute să oferim serviciile noastre într-un mod eficient și cultural relevant. Totodată suntem în căutarea unor profesori specializați în examenele standard internaționale (SAT, IELTS, TOEFL, AP, IB, A-Levels). Acest demers vine ca o extindere a viziunii Youni de a facilita accesul la educație de calitate pentru toți tinerii și, de asemenea, diversifică piețele noastre de operare, întărește portofoliul de țări-destinație și crește potențialul nostru de a ajuta și mai mulți studenți”, explică Ștefan Țăpescu, COO și co-fondator Youni.

Startup-ul susține că peste 14.000 de elevi și studenți au beneficiat până acum de serviciile sale. Din 2020, startup-ul a primit investiții în valoare de 1,2 milioane EUR, principalul investitor fiind Early Game Venture (EGV), la care s-au alăturat Simple Capital, dar și Angel Investors cu experiență în tech.

Fondatorul companiei, Andrei Nicolae, își propune ca, prin intermediul Youni, în următorii 5 ani să ajute 1 milion de elevi să ajungă la universitatea potrivită.

Parallax

Vizualizari
237
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri