Redactia StartupCafe.ro

Olt: Investiție de 8 milioane EUR într-o fermă de păsări, cu panouri solare și centrală pe biomasă

Iustin Paraschiv

Grupul Carmistin, fondat de antreprenorul Iustin Paraschiv, anunță că a investit 8 milioane euro într-o fermă de păsări, dotată cu panouri fotovoltaice și centrală cu biomasă, situată în localitatea Potcoava din judeţul Olt.

„Cea mai mare şi modernă fermă de creştere a păsărilor din judeţul Olt a fost inaugurată de Grupul Carmistin în localitatea Potcoava. Noua unitate de producţie va fi integrată în viitoarea platformă de creştere păsări pe care compania o  dezvoltă în zonă, în completarea celor deţinute la Vâlcea şi Târgu Jiu”, a menționat firma românească, într-un comunicat citat de News.ro.

Ferma de la Potcoava înglobează facilităţi tehnologice noi, dezvoltate de Carmistin printr-un parteneriat cu furnizori din Germania şi Belgia.

Aceasta este prima fermă a Grupului dotată cu o centrală ce utilizează biomasă pentru încălzirea halelor. De asemenea, pentru consumul de energie electrică proiectul a fost prevăzut cu panouri fotovoltaice montate pe acoperişurile halelor, lucru care va reduce considerabil costul operaţional.

Pentru ventilaţie, cele 33 hale din fermă funcţionează pe baza unui sistem tehnologic ultramodern, fiind utilizate aşa-numitele ventilatoare cu motoare cu magneţi continuu. Acest lucru va spori cu circa 50 % eficienţa energetică, raportat la un sistem convenţional de ventilaţie.

În acelaşi timp, ferma de la Potcoava reprezintă un proiect-pilot în materie de cercetare si dezvoltare pentru ceea ce înseamnă industria naţională de creştere a păsărilor, dar şi un reper de educaţie şi formare profesională pentru sector.

„Odată cu inaugurarea acestei ferme, compania noastră demarează o serie de stagii de practică pentru viitoarea generaţie de lucrători în domeniul agribusiness. Noii noştri angajaţi vor avea posibilitatea să lucreze utilizând cele mai actuale tehnologii din domeniu, care au în prim plan componenta de energie verde şi un nou model de bunăstare pentru animale. Acesta este un aspect de o importanţă deosebită pentru noi, pentru filosofia noastră de business”, a declarat Andrei Brumaru, CEO Carmistin.

Investiţia realizată la Potcoava, având o valoare de peste 8 milioane euro, va contribui la consolidarea pe piaţă a produselor La Provincia, brand al Grupului Carmistin, poziţionat în prezent între primii producători de carne de pasăre la nivel naţional. Divizia de pui asigură o cifră de afaceri care reprezintă circa 60% din business-ul Carmistin.

În ceea ce priveşte componenta socială, pentru noua platformă pe care o dezvoltă în judeţul Olt compania a creat, într-o primă etapă, peste 80 noi locuri de muncă, recrutarea de personal făcându-se cu precădere din mediul rural.

Grupul Carmistin a fost fondat în anul 2000, de antreprenorul Iustin Paraschiv, care avea deja experiență în industria alimentară, în cadrul fabricii de mezeluri „Ana și Cornel”, pe care o deținea familia sa.

În prezent, Grupul Carmistin cuprinde peste 20 de firme active în producţia de carne de pasăre şi ouă, creşterea porcilor, creşterea bovinelor, dar şi în producţia de cereale.

În cadrul grupului sunt integraţi fermieri cu peste 10.000 hectare teren cultivat, din care peste 30% reprezentând agricultură bio.

Carmistin își propune să devină „cel mai mare producător de proteină animală din România”.

----

Citește și:

Parallax

Vizualizari
1434
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.598
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.95

publishing: 3.1

expertise: 0.09

rating: 1.598

Articole publicate : 982
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri