Denisa Crăciun

Investiție de 750.000 euro pentru un startup bulgăresc care ajută copiii cu autism

Thumbnail

BeMe, un startup bulgaro-canadian de inteligență artificială, care ajută la terapia copiilor cu autism, a obținut 750.000 de euro într-o rundă de finanțare condusă de fondul de investiții bulgar Eleven Venture.

Alături de acceleratorul de afaceri de la Sofia, Eleven Venture, la runda de finanțare au mai participat investitori privați din Canada, SUA, Germania și Bulgaria, conform unui comunicat de presă.

BeMe este o platformă lansată în ianuarie 2021 de doi antreprenori, Sarah Glofcheskie, care este și directorul general (CEO) al companiei, și Alex Melamed.

Startup-ul din Bulgaria colectează date despre situația medicală a copiilor cu autism, ajutând astfel alte familii și medici să aibă acces la aceste informații și să descopere metode noi de tratare a pacienților cu autism.

Aplicația BeMe, care va fi disponibilă din 2022, mai întâi în Canada și SUA, funcționează ca un instrument de telemedicină, în care părinții copiilor cu autism și personalul medical își pot partaja fișiere și informații.

Aceștia pot publica datele pe care le obțin de-a lungul timpului despre anumite simptome sau comportamente ale copiilor cu autism și funcționează, practic, și ca un instrument de consultanță pentru cei care accesează platforma.

„Aceasta este încă o investiție pentru noi în domeniul sănătății, ca industrie prioritară pentru Eleven. Căutăm cei mai îndrăzneți fondatori care încearcă să pună la încercare metodele tradiționale ale modului în care susținem sănătatea, tratăm bolile și ne îngrijim de sănătatea noastră", conform Eleven.

Eleven susține că BeMe are o abordare care depășește standardul tradițional de îngrijire a persoanelor cu autism, oferind informații unice și personalizate, menținând siguranța și confidențialitatea datelor.

Fondatorii BeMe, Sarah Glofcheskie (din Canada) și Alex Melamed (din Bulgaria) s-au întâlnit la școala de Business din Berlin în 2014 și 7 ani mai târziu au dezvoltat BeMe.

Cei doi au împreună o experiență de peste 30 de ani în tehnologie, științele vieții și dezvoltarea afacerilor.

Eleven Venture a investit și în startup-ul românesc Product Lead, care a dezvoltat o platformă de marketing pe rețelele sociale folosită de infuenceri și firme.

StartupCafe.ro a vizitat sediul acceleratorului de afaceri Eleven de la Sofia. Uite ce am văzut acolo:

Platforme din România care ajută copiii cu autism

Și în România există platforma AutismON, prin care copiii cu autism pot avea acces mai ușor la terapie și ajutor profesional.

În platforma care este funcțională din luna mai 2021, se pot înscrie, contra cost, psihologi, terapeuți, kinetoterapeuți, asistenți sociali și alți specialiști.

Prin AutismON, asociația Help Autism spune că va dezvolta primul centru online din țară care acoperă toate nevoile specifice în procesul de atingere a potențialului de dezvoltare al copiilor cu autism.

De asemenea, platforma este o soluție profesionistă de customer service pentru ONG-uri cu centre de terapie sau pentru specialiștii care lucrează în cabinete individuale.

Accesul în platforma online pentru specialiști - psihologi, terapeuți, kinetoterapeuți sau asistenți sociali, și organizațiile non-profit și centrele de intervenție terapeutică se face pe bază de abonament. 

Platforma AutismON permite desfășurarea online a tuturor pașilor necesari într-un proces de terapie a copilului cu autism: screening-ul și diagnosticul psihologic, posibilitatea încărcării dosarului electronic al parcursului terapeutic al copilului cu autism, pre-terapie și terapie, ședințe de coordonare pentru întocmirea planurilor de intervenție, evaluarea periodică a rezultatelor, actualizarea planurilor de intervenție, dar și workshop-uri pentru părinți în vederea pregătirii acestora pentru a susține activitatea de recuperare a copiilor lor.

De asemenea, AutismON oferă acces și la resurse educaționale pentru procesul terapeutic, printr-o biblioteca digitală cu 150 de resurse și jocuri terapeutice, dar și webinarii cu instrumente de terapie.

De asemenea, la noi în țară mai există Auttie App, o aplicație adresată copiilor cu dificultăți de învățare, ce extinde terapia specializată.

Auttie App, fondată de Andreea-Daniela Ene și Rareș Ravariu, se concentrează, pe lângă învățare, pe vorbire și urmărirea fizică.

Terapeuții creează ulterior programe individuale pentru copii, care pot fi făcute acasă, în prezența unui adult.

În România, se estimează că trăiesc 30.000 de persoane cu autism. 40% dintre aceștia nu au acces la terapie datorită zonelor geografice în care trăiesc, orașe sau sate în care nu există niciun psiholog. În evidențele statului sunt însă doar 15.537 de persoane diagnosticate cu TSA încadrare în grad de handicap, din care 13.905 sunt copii.

Parallax

Vizualizari
610
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri