Claudiu Zamfir
Challenge Labs, program gratuit care identifică și găsește posibile soluții la cele mai presante probleme ale industriei alimentare, lansează înscrierile pentru ediția 2023. Provocările care vor fi adresate de participanții din program vizează valorificarea deșeurilor alimentare organice și dezvoltarea unui sistem online de măsurare și comparare a micilor piețe de producători de alimente.
Profesioniștii din sectorul agrifood se pot înscrie AICI până la data de 20 iunie 2023, au informat organizatorii, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.
Experți din sectorul agrifood, cercetători, profesori, angajați ai companiilor de food & drinks, absolvenți ai facultăților de profil și cei care au cunoștințe și expertiză în zona de product development, sisteme alimentare, biotehnologie, marketing sau antreprenoriat sunt invitați să se înscrie în program.
Însoțiți de experții și mentorii Challenge Labs 2023, participanții selectați vor parcurge metodologii de inovare și design thinking, vor fi parte dintr-o comunitate de profesioniști cu expertiză în agrifood, vor avea șansa de a pune bazele unor noi produse și afaceri inovatoare care să răspundă celor două provocari lansate, de a contribui la sustenabilitatea și îmbunătățirea sistemului agroalimentar din România și de a participa mai departe în programe de accelerare a afacerii sau în programe dedicate cercetării și dezvoltării la nivel european.
Scopul Challenge Labs este să reunească profesioniști din agrifood și domenii conexe care să genereze soluții și afaceri inovatoare ce pot să răspundă provocărilor din sectorul agroalimentar selectate în acest an. Cei 30 de participanți ai programului vor beneficia de o experiență valoroasă de învățare, vor face parte din echipe multi-disciplinare și o comunitate de experți din zona agrifood, vor avea șansa de a dezvolta o afacere și a contribui la sustenabilitatea și îmbunătățirea sistemului agroalimentar din România.
Challenge Labs se află la cea de-a treia ediție în 2023. Programul este dezvoltat de EIT Food, alături de Impact Hub Bucharest, cu sprijinul Universitatății de Ştiințe Agronomice și Medicină Veterinară din București. EIT Food este susținut de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene.
„Inițiativele antreprenoriale pleacă de la probleme reale și vin ca răspuns la nevoi concrete. Când discutăm despre agrifood, unele din provocările importante pe care industria le are sunt legate de valorificarea deșeurilor alimentare organice și crearea unor canale de distribuție flexibile pentru micii producători. Prin Challenge Labs, vrem să oferim ocazia inovatorilor și celor care au soluții pentru probleme reale să construiască alături de experți modele de business pentru o lume în care sustenabilitatea și circularitatea devin lucruri palpabile.”, a declarat Vlad Craioveanu, cofondator & CEO Impact Hub Bucharest.
----