Claudiu Zamfir

Închiderea unui startup IT românesc: „A fost bebelușul nostru”

laptop-game over-dreamstime.jpg

Startup-ul IT românesc Shopoteque, specializat în soluții integrate pentru magazinele online, se închide după 4 ani de funcționare.

Vestea a fost dată, marți, de Raluca Messai, cofondatoare a business-ului românesc.

„După multă reflecție și analiză, am luat decizia dificilă de a închide Shopoteque. Această decizie a fost incredibil de dureroasă, dar necesară. Shopoteque a fost mai mult decât un simplu proiect, a fost bebelușul nostru, un vis de a face comerțul electronic mai simplu și mai puternic, pentru business-uri. În ciuda eforturilor și pasiunii noastre neobosite, ne-am confruntat cu o piață supraaglomerată.

Închiderea acestui capitol este sfâșietoare, dar aduce și lecții și experiențe neprețuite care vor sta la baza tuturor proiectelor noastre viitoare. Relațiile pe care le-am construit și cunoștințele pe care le-am dobândit sunt comori pe care le vom duce mai departe. (...) Deși ușile Shopoteque s-au închis, inovația și rezistența echipei noastre rămân în continuare. Pregătim deja noi proiecte și vom reveni în curând cu vești interesante” - a scris antreprenoarea, pe LinkedIn.

Shopoteque a fost fondată în anul 2018, ca firmă de dezvoltare software as a service (SaaS), ce și-a propus să ofere business-urilor soluții globale de eCommerce și tehnologie online. Cu o platformă de backend automatizat, startup-ul oferea companiilor asistență în a răspunde  „inteligent așteptărilor clienților”.

Platforma oferea trei pachete de bază, de 43 de euro, 103 euro și 313 euro pe lună, care cuprindea diverse soluții de comunicare și marketing, ce promiteau vânzări mai bune pentru firme.

Platforma Shopoteque era operată pe firma Shop Factory Web Services SRL, din București. Potrivit datelor oficiale colectate de Termene.ro, firma este deținută de Raluca Messai (40%), împreună cu Adrian Mihai Kelemen (40%), Ștefan Cătălin Saitan (15%) și Andreea Anca Chițoran (5%). Pe anul 2023, firma a raportat venituri de 41.000 de lei și pierderi de 8400 de lei, având un salariat, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor.

Site-ul Shopoteque este deținut însă de o altă firmă, Webmanage Business Solutions SRL, din Bușteni, jud. Prahova, potrivit informațiilor oficiale de la registratarul RO TLD. Firma este deținută de Adrian Mihai Kelemen (66,6%) și Mirela Croitoru (33,4%), potrovit datelor de pe Termene.ro. Webmanage Business Solutions SRL a terminat anul 2022 pe profit, cu 11.200 de lei, la o cifră de afaceri de 219.000 de lei.

Iată un interviu acordat de Raluca Messai jurnalistului RFI Mirel Bran:

Parallax

Vizualizari
2526
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri