Răzvan Tătaru

iFactor a fost numit startup-ul fintech al anului, la Gala Premiilor RoFintech 2024

Fintech

Asociația Română de Fintech a numit iFactor drept „Startup-ul Fintech al Anului”, la Gala Premiilor RoFintech 2024, care a avut loc pe 12 aprilie, potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, StartupCafe.ro.

Gala a inclus 10 categorii, jurizate de reprezentanți ai unor entități de prestigiu precum VISA, Zitec, ATKearney, EY, ASE București, UBB Cluj, Deloitte, Nocash, Future Banking, KPMG și Mazars.

Firma iFactor a fost desemnată câștigătoare, atât la categoria „Cel mai Promițător Proiect Fintech”, cât și la „Startup-ul Fintech al Anului”, pentru startup-urile cu potențial semnificativ de a influența industria FinTech în viitor.

Startup-ul, fondat în anul 2016 de Cosmin Curticăpean, a dezvoltat un marketplace prin care firmele mici și mijlocii din România pot accesa soluții de finanțare factoring de la diverse bănci listate pe platformă.

Finanțarea factoring oferă unei firme posibilitatea să-și îmbunătățească lichiditatea prin finanțări bancare în baza facturilor neîncasate pe care compania respectivă le-a emis către clienții săi.

Despre iFactor am mai scris pe StartupCafe.ro, atunci când startup-ul a fost inclus într-un accelerator de afaceri, derulat în colaborare cu BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare).

Banca Transilvania a fost desemnată „Cea Mai Deschisă Bancă pentru Colaborarea cu Startup-urile Fintech”, un premiu pentru abordarea proactivă și deschisă față de parteneriatele cu startup-urile fintech, sprijinind dezvoltarea de soluții financiare inovatoare.

Ceilalți câștigători de la Gala Premiilor RoFintech 2024

  • „Colaborarea Anului” – Raiffeisen Bank și iFactor;
  • „Inovația în Plățile Digitale” – Symphopay;
  • „Serviciul Financiar Digital al Anului” – SelfPay;
  • „ROBI Award” (premiu acordat de Romanian Open Banking Initiative, pentru banca cu cel mai bun API) - BCR
  • „Excelență în Experiența Utilizatorului” – George;
  • „Personalitatea Anului în FinTech” – Raluca Micu, Innovation Hub BNR;
  • „Proiectul Anului pentru Incluziune Financiară” – Bankata.

Gala RoFintech este primul eveniment anual care celebrează realizările remarcabile ale companiilor din industria fintech din România. Evenimentul promovează creșterea și colaborarea între diverse instituții financiare, bănci și companii private, oferind o platformă pentru networking și parteneriate strategice, cu accent pe utilizarea tehnologiei în serviciile financiare.

Evenimentul a subliniat importanța adoptării transformării digitale în sectorul bancar și financiar pentru a rămâne competitivi și pentru a răspunde nevoilor în continuă evoluție ale clienților în era digitală, atât la nivel local, cât și internațional.

Parallax

Vizualizari
165
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri