Denisa Crăciun

Idei de afaceri câștigătoare la Innovation Labs 2022, ediția a 10-a

Thumbnail

O aplicație care ajută copiii să învețe abilități fundamentale sau un produs care ajută echipele de vânzare în managementul procesului de vânzare al unui proiect rezidențial sunt doar două dintre ideile câștigătoare ale celei de-a zecea ediții a programului de pre-accelerare și mentorat pentru antreprenorii din România, Innovation Labs.

Au fost desemnați câștigătorii Finalei Demo Day a Innovation Labs 2022. Astfel, echipele VAUNT, CodeTruck, dMonitor, Juridiq și Manuscrito au fost cele mai apreciate de juriu și public, prin produsele și prezentările lor.

Aceste echipe au primit premiile „Scale-up of the Year”, „Start-up of the Year”, „Spin-off of the Year”, „Pitch of the Year”, respectiv, „Grand Prize”, conform unui comunicat transmis, marți, StartupCafe.ro.

Innovation Labs 2022 este un program organizat în București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara.

Idei de afaceri câștigătoare la Innovation Labs 2022

  • Premiul „Scale-up of the Year” a fost acordat pentru VAUNT. Prin produsul pe care l-a dezvoltat, VAUNT ajută echipele de vânzare în managementul procesului de vânzare al unui proiect rezidențial din momentul obținerii autorizației de construire până la predare. Acesta este adaptabil în funcție de tipul de proiect, fiind împărțit în module. VAUNT are proiecte din Europa și UAE, iar în acest an urmează să se extindă și în Statele Unite. În primele 6 luni ale lui 2022 produsul a înregistrat o dublare a veniturilor și a clienților, comparativ cu anul trecut.
  • Premiul „Start-up of the Year” a fost câștigat de echipa CodeTruck. CodeTruck este o platformă care autogenerează cod de backend pentru API-uri în NodeJS, eficientizând munca complexă a programatorilor. Prin intermediul acestui motor web, arhitecții și dezvoltatorii de soluții își pot defini parametrii proiectelor de backend, lăsând generatorul de cod să se ocupe de restul. Astfel, platforma va genera codul necesar în cel mai scurt timp posibil, fiind, de asemenea, și ușor de scalat.
  • Premiul „Spin-off of the Year” a revenit echipei dMonitor. dMonitor este un produs de tip regulatory technology care simplifică și automatizează procesul de asigurare a conformității cu reglementările financiare în vigoare. Soluția propusă se adresează băncilor, firmelor de asigurări, firmelor de schimb valutar și altor companii interesate, prin intermediul unei platforme care permite identificarea persoanelor expuse public. Astfel, dMonitor oferă un mijloc rapid de reducere a riscului de pierderi financiare pentru organizații prin raportare la informații colectate din surse oficiale.
  • Premiul „Pitch of the Year”, acordat pe baza votului publicului, a fost decernat echipei Juridiq care realizează o aplicație care ajută practicienii dreptului în managementul activității acestora. Obiectivul produsului este acela ca utilizatorii să aloce timp doar atunci când este nevoie cu adevărat de inteligența umană, și nu în operațiuni precum urmărirea manuală a dosarelor sau adăugarea manuală în calendar a termenelor de judecată.
  • Premiul „Innovation Labs Grand Prize” a revenit echipei Manuscrito. Manuscrito este aplicația care ajută copiii cu vârste cuprinse între 4 și 8 ani să învețe abilitățile fundamentale precum scrisul, cititul și operațiunile de matematică simplă. Manuscrito oferă o soluție interactivă și multidisciplinară bazată pe inteligență artificială. Aplicația este disponibilă pe tablete, combinând perfect dorința copiilor de a petrece timp în lumea digitală cu nevoia de a învăța. Copiii primesc feedback în timp real pentru munca lor, iar părinții/profesorii primesc statistici detaliate pentru urmărirea progresului.

Despre Innovation Labs 2022

În martie 2022, peste 370 de tineri s-au înscris la cele cinci Hackathoane Innovation Labs, desfășurate la nivel național și au propus 156 de idei pentru produse și servicii digitale.

După cinci luni de mentorat săptămânal, la finala Demo Day s-au calificat 15 echipe. Echipele finaliste au fost alese în urma semifinalelor naționale, la începutul lunii iulie, din întreaga generație de 69 de startup-uri care au făcut parte din ediția 2022 a programului Innovation Labs.

Finaliștii și-au susținut produsele prin prezentări de două minute pe scenă, în fața publicului, și au răspuns întrebărilor juriului Demo Day.

Toate echipele vor continua să beneficieze de sprijinul acceleratorului și al susținătorilor programului și după încheierea perioadei de mentorat, devenind parte din comunitatea de alumni a Innovation Labs.

Parallax

Vizualizari
616
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri