Denisa Crăciun

Înscrieri online: Program de pre-accelerare pentru startup-uri tech românești

Thumbnail

Se fac înscrieri la Innovation Labs, un program universitar de pre-accelerare pentru startup-urile tech și mentorat pentru tineri antreprenori, studenți și cercetători.

Pasionații de tehnologie și inovare digitală pot participa la etapa de selecție pentru intrarea în program, desfășurată în luna martie. Selecția presupune prezentarea ideilor de business în cadrul unuia dintre hackathoanele organizate regional în București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara.

„Pentru a asigura desfășurarea programului din acest an în condiții de siguranță, dar având, totodată, dorința de a reveni la formele de socializare tradițională, atunci când acest lucru va fi posibil, încurajăm derularea evenimentelor din această ediție de program atât în format online, cât și offline”, conform unui comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro.

„Recomandarea este de a vă înscrie în program în centrul Innovation Labs cel mai apropiat de locul în care vă desfășurați activitatea”, se mai arată în comunicat.

Vă puteți înscrie AICI.

Datele limită de înscriere pentru participarea la Hackathoanele acestei ediții de program sunt:

 • 11 Martie, pentru Hackatoanele din 12-13 Martie, din Cluj-Napoca, Iași și Timișoara,
 • 17 Martie, pentru Hackatoanele din 19-20 Martie, din Sibiu și București,

Înscrierile sunt deschise studenților, tinerilor absolvenți, specialiștilor din industrie și cercetătorilor care își doresc să experimenteze dezvoltarea unui produs de tehnologie în cadrul unui program de accelerare și alături de o comunitate de mentori experimentați, antreprenori și specialiști în ICT și business.

Programul se va desfășura la nivel național în perioada martie - iulie 2022 în cele cinci centre regionale, dar cu participanți din întreaga țară.

Programul este deschis tinerilor din toate universitățile, Innovation Labs fiind implementat în cele cinci orașe alături de 17 parteneri academici principali:

 • în București: Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea din București, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Academia de Studii Economice din București, Universitatea „Ovidius” din Constanța și Universitatea Transilvania din Brașov, 
 • în Cluj-Napoca: Universitatea Babeș–Bolyai, Universitatea Tehnică din Cluj–Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, 
 • în Iași: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași,
 • în Sibiu: Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu,
 • în Timișoara: Universitatea Politehnica Timişoara, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea din Oradea.

Mai multe detalii despre Innovation Labs 2022

Programul Innovation Labs  a fost lansat în 2013 în cadrul Universității Politehnica din București și celebrează al zecelea an de activitate.

Echipele calificate în Innovation Labs 2022 vor avea parte de un program de mentorat și susținere de 5 luni - menit să le sprijine în a transforma o simplã idee într-un produs minim viabil (MVP) validat de clienți reali.

În plus, programul oferă mentorat specializat pentru creșterea produselor, acces la parteneri de business și la tehnologii de ultimă oră, prin intermediul partenerilor programului, vizibilitate media și oportunități diverse de deschidere.

Echipele își vor prezenta prototipurile finale pe data de 26 Iulie la Demo Day, în fața juriului, a potențialilor investitori, a partenerilor, a reprezentanților mass media și a publicului general.

Demo Day va aduce împreună oameni ce utilizează tehnologii captivante în realizarea unor produse inovative, în start-up-uri proprii sau în companii de vârf, ce vor deschide noi conversații și oportunități.

Evenimentul final al Innovation Labs va deschide un nou început pentru echipele finaliste, prin șansa de a câștiga atenția unor finanțatori, parteneri și noi utilizatori, dar și prin integrarea lor în comunitatea de alumni a programului.

Categorii de echipe și direcții Innovation Labs 2022

Participanții la Innovation Labs 2022 vor fi împărțiți în trei categorii de echipe, în funcție de specificul acestora:

 • echipe formate exclusiv din studenți – categorie susținută cu precădere de către Romanian - American Foundation;
 • echipe spin-off din mediul universitar formate din cercetători – categorie susținută de către Orange, și sprijinită activ de Unitatea Executivă Pentru Finanțarea Învățământului Superior a Cercetării Dezvoltării și Inovării.
 • echipe formate din studenți și antreprenori cu experiență, ce vor parcurge împreună un program de descoperire antreprenorială.

Verticalele propuse pentru 2022 sunt:

 • Agriculture 
 • Blockchain 
 • Cybersecurity 
 • DevTools - destinată echipelor ce vor să simplifice procesele de dezvoltare software și hardware și să crească productivitatea echipelor de dezvoltare;
 • Digital Commerce - adresată start-up-urilor ce construiesc următoarea generație de tool-uri pentru comerțul digital;
 • Digital Health - direcția pentru echipele care au idei în sfera de sănătate digitală;
 • Lifestyle - direcție dedicată ideilor cu aplicabilitate în îmbunătățirea vieții de zi cu zi;
 • Retail 
 • Smart City & Industry 4.0 
 • Sustainability (Environmental, Social, and Governance) - o verticală ce invită echipele să propună soluții sustenabile pentru toate industriile, cu implicații și beneficii atât la nivelul societății civile, cât și al instituțiilor publice.
Parallax

Vizualizari
625
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri