Denisa Crăciun
Se fac înscrieri la Innovation Labs, un program universitar de pre-accelerare pentru startup-urile tech și mentorat pentru tineri antreprenori, studenți și cercetători.
Pasionații de tehnologie și inovare digitală pot participa la etapa de selecție pentru intrarea în program, desfășurată în luna martie. Selecția presupune prezentarea ideilor de business în cadrul unuia dintre hackathoanele organizate regional în București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara.
„Pentru a asigura desfășurarea programului din acest an în condiții de siguranță, dar având, totodată, dorința de a reveni la formele de socializare tradițională, atunci când acest lucru va fi posibil, încurajăm derularea evenimentelor din această ediție de program atât în format online, cât și offline”, conform unui comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro.
„Recomandarea este de a vă înscrie în program în centrul Innovation Labs cel mai apropiat de locul în care vă desfășurați activitatea”, se mai arată în comunicat.
Vă puteți înscrie AICI.
Datele limită de înscriere pentru participarea la Hackathoanele acestei ediții de program sunt:
Înscrierile sunt deschise studenților, tinerilor absolvenți, specialiștilor din industrie și cercetătorilor care își doresc să experimenteze dezvoltarea unui produs de tehnologie în cadrul unui program de accelerare și alături de o comunitate de mentori experimentați, antreprenori și specialiști în ICT și business.
Programul se va desfășura la nivel național în perioada martie - iulie 2022 în cele cinci centre regionale, dar cu participanți din întreaga țară.
Programul este deschis tinerilor din toate universitățile, Innovation Labs fiind implementat în cele cinci orașe alături de 17 parteneri academici principali:
Programul Innovation Labs a fost lansat în 2013 în cadrul Universității Politehnica din București și celebrează al zecelea an de activitate.
Echipele calificate în Innovation Labs 2022 vor avea parte de un program de mentorat și susținere de 5 luni - menit să le sprijine în a transforma o simplã idee într-un produs minim viabil (MVP) validat de clienți reali.
În plus, programul oferă mentorat specializat pentru creșterea produselor, acces la parteneri de business și la tehnologii de ultimă oră, prin intermediul partenerilor programului, vizibilitate media și oportunități diverse de deschidere.
Echipele își vor prezenta prototipurile finale pe data de 26 Iulie la Demo Day, în fața juriului, a potențialilor investitori, a partenerilor, a reprezentanților mass media și a publicului general.
Demo Day va aduce împreună oameni ce utilizează tehnologii captivante în realizarea unor produse inovative, în start-up-uri proprii sau în companii de vârf, ce vor deschide noi conversații și oportunități.
Evenimentul final al Innovation Labs va deschide un nou început pentru echipele finaliste, prin șansa de a câștiga atenția unor finanțatori, parteneri și noi utilizatori, dar și prin integrarea lor în comunitatea de alumni a programului.
Participanții la Innovation Labs 2022 vor fi împărțiți în trei categorii de echipe, în funcție de specificul acestora:
Verticalele propuse pentru 2022 sunt: