Claudiu Zamfir

Hackathon Techstars în România: Soluții anti-coronavirus COVID-19

Thumbnail

Antreprenorii și inovatorii din România sunt invitați să se alăture hackathon-ului Unite to Fight Covid-19, susținut de rețeaua globală de investitori în startup-uri Techstars, pentru a contribui cu soluții utile în criza provocată de pandemia de coronavirus COVID-19, au transmis marți organizatorii sesiunii pe România, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Acesta este al doilea hackathon major pe tema coronavirus COVID-19 organizat în luna aprilie, pe lângă EUvsVirus (o competiție susținută de Uniunea Europeană inclusiv în România).

La Techstars, România se alătură unui număr de 70 de țări în competiția de idei pentru a face față epidemiei globale, spun cei de la Startup Weekend, organizatorul pentru România.

În weekend-ul 24-26 aprilie 2020, Techstars Startup Weekend România unește cel puțin  10 comunități locale și face apel către inovatori, inventatori, antreprenori, designeri, medici, asistenți, studenți, profesori și către toți cei care au o idee în combaterea problemelor provocate de Covid-19 în România sau care vor să contribuie la dezvoltarea uneia.

Participanții se pot alătura acestui eveniment online de 54 de ore, prin înregistrare online AICI. Nu este nevoie de nicio experiență antreprenorială, ci doar de dorința de a lucra alături de inovatori din toată țara în această situație complet nouă.

În urma înscrierii, participanții sunt încurajați să-și trimită ideile și au ocazia să-și formeze o echipă online, în timpul evenimentului. Toate propunerile sunt revizuite de către mentorii evenimentului și vor fi selectate cele mai bune dintre acestea.

Evenimentul este organizat online, voluntar, de tineri implicați în startup-uri și companii din diferite domenii.

Câteva arii sugerate de Organizația Mondială a Sănătății (WHO) pentru care inovația tehnologică ar putea schimba radical situația sunt:

  • sănătate,
  • populații vulnerabile,
  • business,
  • comunitate,
  • educație și cultură.

Portofoliul de acceleratoare Techstars include peste 1.900 de companii cu un plafon de piață de peste 26 de miliarde de dolari.

Parallax

Vizualizari
488
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri