Claudiu Zamfir

O firmă IT românească a vândut 10% din acțuni cu 6 milioane de lei

Thumbnail

O firmă IT românească a atras de la investitori 6 milioane de lei în schimbul a 10% din acțiuni, printr-un plasament privat.

Este vorba despre compania de dezvoltare de software Softbinator Technologies (simbol bursier CODE), fondată în anul 2017, de Daniel Ilinca (foto). Firma este specializată în designul, dezvoltarea și lansarea pe piață de produse inovative alături de clienți locali și internaționali.

Softbinator Technologies a anunțat, miercuri, „închiderea cu succes a plasamentului privat pentru acțiunile sale și atragerea sumei de 6 milioane lei de la investitorii Bursei de Valori București”.

Acțiunile companiei vor fi listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București până la finalul anului 2021.

În cadrul plasamentului privat, care a început în data de 28 septembrie, un total de 100.000 acțiuni, respectiv 10% din capitalul social al companiei, au fost vândute investitorilor la un preț cuprins între 50 și 60 de lei pe acțiune. La plasament au participat 143 investitori individuali și profesionali, iar oferta s-a închis anticipat în prima zi, pe fondul unei suprasubscrieri de aproape 8 ori, investitorii plasând ordine în valoare totală de peste 49 milioane de lei. Prețul final pe acțiune a fost stabilit la valoarea maximă, de 60 de lei.

Din suma de 6 milioane de lei atrasă în urma plasamentului privat și din capitaluri proprii, până la finalul anului 2022 o sumă de 2,5 milioane de lei va fi alocată pentru deschiderea de birouri de business development în SUA și Israel, 3 milioane de lei vor fi utilizați pentru achiziții de alte companii (M&A) cu specific similar de activitate din România, 1,5 milioane de lei vor fi folosiți pentru lansarea a două linii de servicii noi – Smart Contracts Audits și DevOps Legacy App Migration, iar alte 1,5 milioane de lei pentru lansarea și promovarea Softbinator Magic Stack (SMS), primul produs 100% al Softbinator.

Cine sunt acționarii Softbinator Technologies

Anterior plasamentului, pentru a acorda o șansă membrilor echipei și colaboratorilor de a face parte din acționariatul companiei și din parcursul său de companie listată, acționarii principali, Daniel Ilinca, Simple Capital, și Bittnet Group au vândut un număr de 59.530 acțiuni către 35 persoane fizice – angajați și colaboratori ai grupului și trei persoane juridice, dintre care două vehicule de investiții din grupul Impetum, respectiv din grupul Autonom.

Transferul acțiunilor s-a efectuat la prețul maxim din plasament.

Astfel, în urma plasamentului privat, structura acționariatului companiei este următoarea:

  • Daniel Ilinca, fondator și CEO deține 46,26% din companie,
  • Bittnet Systems ( condus de frații Logofătu) - 18,99% din acțiuni,
  • echipa de conducere formată din Alexandru Dianu (COO), Marius Baisan (CTO) și Andreea Popa (CFO) deține 10,8%,
  • Simple Capital (Andrei Pitiș) - deține 8,09%,
  • Vehicul de investiții din grupul Impetum – o deținere de 1,5%,
  • Vehicul de investiții din grupul Autonom – 0,67%,
  • 35 de persoane fizice, angajați și colaboratori ai grupului - un total de 3,65%,
  • investitorii BVB - un total de 10% din acțiuni.

„Cu capitalul atras astăzi vom continua creșterea accelerată și suntem încrezători că vom deveni un jucător important pe piața de servicii de dezvoltare software la nivel global. Aproximativ 95% din veniturile noastre provin din contracte cu companii din afara României, cu precădere din SUA și Israel. Astfel, pentru atingerea obiectivelor de creștere, în perioada următoare avem în vedere deschiderea de birouri de business development în cele două țări. Totodată, ne uităm atent și la potențiale tranzacții de M&A pe piața din România. La nivelul serviciilor și produselor furnizate, vom lansa în viitorul apropiat două linii de servicii noi, Smart Contract Audits și DevOps Legacy App Migrations, precum și primul produs marcă proprie, Softbinator Magic Stack” a declarat Daniel Ilinca, fondator și CEO al Softbinator Technologies.   

Softbinator Technologies este specializată în designul, dezvoltarea și lansarea pe piață de produse inovative alături de clienți din SUA, Europa (UK, Germania, România), Orientul Mijlociu (Israel, Kuweit) și Asia (Singapore). În prezent, compania are aproximativ 100 de angajați și colaboratori ce își desfășoară activitatea atât în sediul din București, cât și în Constanța. Softbinator Technologies furnizează soluții și servicii atât pentru startup-uri, unicorni, cât și pentru clienți din Fortune 500, alături de care se construiesc echipe adaptabile, multidisciplinare, flexibile, care respectă metodologia de dezvoltare agilă de programare.

În 2020, Softbinator Technologies a înregistrat o cifră de afaceri de 12,3 milioane de lei și un profit net de 2,6 milioane de lei. În prima jumătate a anului 2021, firma a înregistrat vânzări de 7,71 milioane de lei, în creștere cu 43% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, și un profit net de 1,39 milioane de lei, cu 18% în plus.

Compania estimează venituri de 16,2 milioane de lei și un profit de 3,4 milioane de lei pentru 2021. Softbinator Technologies își propune să ajungă la o rată de creștere anuală compusă de 70% în următorii 4 ani.

Parallax

Vizualizari
1262
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri