Claudiu Zamfir

Finanțări 2022: Se caută startup-uri românești pentru acceleratorul Commons Accel

Thumbnail

Commons Accel a deschis înscrierile pentru cohorta #6 a programului de accelerare, la care sunt așteptate startup-uri cu soluții inovatoare și sustenabile, pentru a putea obține eventuale investiții de capital de risc, potrivit unui comunicat transmis joi publicației StartupCafe.ro.

Antreprenorii care vor să se participe la următoarea cohortă sunt invitați să se înscrie până pe data de 28 februarie 2022, AICI, pe site-ul Commons Accel.

Commons Accel este un program de accelerare de 3 luni, ce pune la dispoziția antreprenorilor aflați la început de drum curricula și mentorii necesari, cadrul potrivit, precum și suportul sau serviciile esențiale pentru ca aceștia să își dezvolte afacerea și să își atingă obiectivele de business, fie că acestea se referă la comercializare, internaționalizare, investiții sau scalarea startup-ului.

Programul este structurat pe un model de învățare clar și inovativ, în care participanții vor beneficia de peste 75 de ore de training și workshopuri de grup sau împărțite în funcție de tipul soluției. Pe parcursul celor 3 luni, ei vor avea acces la o rețea de mentori de top, experți din industrie, sprijin în vederea comercializării și promovării afacerii, dar și de spațiu de birouri în Commons. Acceleratorul se finalizează cu un Demo Day în care toți fondatorii vor prezenta în track-uri diferite ideile de startup în fața comunității și a investitorilor.

Ca urmare a cererilor venite din ecosistemul românesc, echipa de la Commons a decis să diversifice paleta de soluții pentru a include și startup-uri care nu au o componentă tech. Un criteriu important este totuși impactul și sustenabilitatea, așa că orice soluții din educație, de dezvoltare sustenabilă orașelor sau a comunității, incluzand mobilitate, proptech sau domeniul energiei verzi, precum și alte arii de business responsabil, sunt potențial potrivite pentru accelerator.

De la începutul proiectului și până în prezent, Commons Accel a avut 5 cohorte cu peste 150 de participanți. De la o ediție la alta programul se reinventează pentru a veni în întâmpinarea noilor provocări.

„Am avut pe parcursul programului o lungă listă de ''aha-uri''. Trainingul de pitching a fost pentru mine un ice bucket challenge. Succesul acestei runde se datorează lucrurilor invatate la Commons Accel !, Recomand oricarui startup sa aleagă cât mai repede varianta acceleratorului. Mă întreb, sincer, unde aș fi fost acum dacă veneam din cohorta 1” - a spus Cătălin Balog Belu, fondatorul Ulpia, startup-ul care a participat la accelerator.

În cadrul Demo Day-ului cohortei #5, Ulpia a primit o investiție de 265.000 euro de la Growceanu, Cleverage precum și din partea fondatorului Commons Accel, Matei Dumitrescu.

Succesul acceleratorului este evidențiat de cele peste 20 startup-uri care au primit investiții sau alte forme de finanțare și a celor peste 30 de startup-uri care au demonstrat o creștere sustenabilă. De asemenea, programul se bucură de susținerea unora dintre cele mai importante organizații care contribuie la dezvoltarea ecosistemului în România, prin investiții, printre care Roca X, Techangels, GapMinder, Paypoint sau SeedBlink.

,,Avem din ce în ce mai multe startup-uri care încep să aibă impact internațional cu niște produse foarte bune. Potențial există în România, însă nu pe deplin valorificat. Zona de Venture Capital a crescut mult în ultima perioadă iar numărul de investiții la fel. E încă mult loc de creștere pe ambele direcții, dar ecosistemul are nevoie de cât mai multe startup-uri pregătite, iar aceasta este misiunea noastră: să pregătim accelerat inovatorii de astăzi să devină startupurile globale de mâine” - susține Samuel Haret, membru al echipei executive Commons Accel.

Urmărește ideile de afaceri prezentate de finaliștii cohortei precedente: 

Parallax

Vizualizari
3344
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri